ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θέμα ΟΥΝΦΙΚΥΠ συζήτησαν Λακρουά – Ακιντζί στα κατεχόμενα

«Ο ρόλος μας είναι να είμαστε ένας εταίρος στην ειρήνη»

Αποκλειστικά το θέμα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ συζήτησε με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε ο Βοηθός ΓΓ του ΟΗΕ αρμόδιος για τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις Ζαν Πιέρ Λακρουά μετά τη συνάντηση με τον Μουσταφά Ακιντζί που διήρκεσε λίγο περισσότερο από μισάωρο.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, κ. Λακρουά είπε ότι για τον ΟΗΕ είναι σημαντικό, απαραίτητο να μπορεί να συνεχιστεί η δουλειά που κάνει η ΟΥΝΦΙΚΥΠ εδώ σε στενή συνεργασία με τις δύο πλευρές. Αυτό, πρόσθεσε, συζήτησαν και πως θα συνεχίσουν αυτή τη συνεργασία. «Ο ρόλος μας είναι να είμαστε ένας εταίρος στην ειρήνη, να αποτρέψουμε οποιαδήποτε ένταση και να διασφαλίσουμε με αυτό τον τρόπο ότι δημιουργούμε μια καλύτερη ατμόσφαιρα και εργαζόμαστε για σταθερότητα στο νησί».

Ερωτηθείς για το μέλλον του ξενοδοχείου Λήδρα Πάλλας στην νεκρή ζώνη, ο κ. Λακρουά είπε ότι θα συνεχίσει να το χρησιμοποιεί ο ΟΗΕ αλλά θα γίνουν αλλαγές. «Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε μέρος του, βασικά τον κάτω όροφο. Τον άλλο όροφο, είπε, θα χρησιμοποιήσει η ομάδα του Ηνωμένου Βασίλειου εάν χρειαστεί να μετακομίσει στα κεντρικά της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Τον κ. Λακρουά συνόδευε η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ ενώ από τ/κ πλευράς, εκτός από τον κ. Ακιντζί, τον εκπρόσωπό του, Μπαρίς Μπουρτζιού και τον σύμβουλό του, Ερχάν Ερτσίν παρίσταντο και ο «υπεξ», Κουντρέτ Οζερσάι.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση