ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί το ΑΚΕΛ; Ποια η άποψη του Μαλα

Τι δηλώνει για τους αριστερούς ψηφοφόρους

Μια συνέντευξη εφ’ όλης παραχώρησε στην Καθημερινή ο Σταύρος Μαλάς λίγες μέρες μετά τις εκλογές απαντώντας σε αρκετές ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με την επόμενη μέρα των Προεδρικών. Ο κύριος Μαλά μίλησε και για τα σενάρια που τον θέλουν υποψήφιο για τις Ευρωεκλογές με τον ίδιο να απαντά αυτό ότι δεν το αποφασίζει ο ίδιος.

Για το πώς θα πρέπει να λειτουργήσει η Αριστερά και για το αν θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί το ΑΚΕΛ ο κύριος Μαλάς απάντησε:
Αυτό αφορά το ΑΚΕΛ και όχι εμένα. Επειδή όμως συμπορεύτηκα με το ΑΚΕΛ σε αρκετές εκλογικές διαδικασίες νομίζω ότι νομιμοποιούμαι να εκφράσω την άποψή μου. Το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών επιβάλλει μια εις βάθος κοινωνικοπολιτική αξιολόγηση της συμπεριφοράς του εκλογικού σώματος. Δεδομένου ότι η υποψηφιότητά μου είχε μια σαφή κεντροαριστερή φιλοσοφία και είχε αυτή την απήχηση στην κοινωνία, θα πρέπει να προεκταθεί το μήνυμα του αποτελέσματος των προεδρικών σε μία επαναδιατυπωμένη πρόταση στον λαό. Όταν κατέρχεσαι σε μία εκλογική μάχη και ένα μέρος του ακροατηρίου σου απέχει, τότε έχεις θέμα και πρέπει να το αντιμετωπίσεις. Αυτή η κατάσταση δεν αφορά μόνο το ΑΚΕΛ αλλά και τον χώρο του Κέντρου, ο οποίος παρουσιάζει μια εικόνα ανυπαρξίας πολιτικού στίγματος.

Σε ερώτηση αν ΑΚΕΛ δεν κατάφερε δηλαδή να συσπειρώσει τον κόσμο του κατά τις προεδρικές εκλογές ο μέχρι πρότινος υποψήφιος για την προεδρία είπε χαρακτηριστικά:

Άλλο η συσπείρωση και άλλο ο επαναπατρισμός μέρους του εκλογικού σώματος που κάποτε σε στήριζε. Πιστεύω ότι οι πλείστοι ψηφοφόροι του ΑΚΕΛ στήριξαν την υποψηφιότητά μου, όπως και πάρα πολλοί πολίτες απ’ ολόκληρο το πολιτικό φάσμα που πίστεψαν στις θέσεις μου. Σε ό,τι αφορά τους αριστερούς ψηφοφόρους, αυτός ο επαναπατρισμός πρέπει να παραμείνει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση