ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Θα κτυπήσει το πρώτο κουδούνι; Θα ζητήσουν παραίτηση Χαμπιαούρη

Κρίση στην Παιδεία

Κοινή συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιήσουν στις 10:00 το πρωί οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΠΟΕΔ, την ΟΕΛΜΕΚ και την ΟΛΤΕΚ για να εξηγήσουν τους λόγους απόρριψης των προτάσεων τις οποίες είχε προτείνει η Κυβέρνηση.

Οι εκπαιδευτικοί αναμένεται να θέσουν όλα τα θέματα ενώπιον των συλλογικών τους οργάνων ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ζητήσουν την παραίτηση του υπουργού Παιδείας, Κώστα Χαμπιαούρη, λόγω της απαξιωτικής, όπως λένε, στάσης απέναντι τους.

Ταυτόχρονα με ανακοινώσεις τους τάσσονται στο πλευρό των εκπαιδευτικών η Συντεχνία Διδακτορικών Επιστημόνων, και η Κίνηση Πολιτών Ενάντια στις Ιδιωτικοποιήσεις και τις Πολιτικές Λιτότητας.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη εκδήλωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών για υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, έξω από το προεδρικό μέγαρο. Ήδη έχει διευθετηθεί η μεταφορά με λεωφορεία από όλες τις πόλεις.

Το 35ωρο

Πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι το πρωί της Τρίτης η Επιτροπή Εργασίας θα έχει έκτακτη συνεδρία, προκειμένου να εξετάσει το εργασιακό ζήτημα που προκύπτει σε ό, τι αφορά το θέμα των ωρών εργασίας των εκπαιδευτικών.

Από πλευράς Κυβέρνησης, τονίζεται πάντως ότι δεν υπάρχει ζήτημα εργασιακής διαφοράς και ότι αυτό που προβλέπεται είναι οι εκπαιδευτικοί να εργάζονται 35 ώρες και αυτό δεν αλλάζει.

Οι απαλλαγές των εκπαιδευτικών αναμένεται την ίδια ώρα να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης στην Επιτροπή Ελέγχου, με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ζαχαρία Κουλία, να έχει ήδη ζητήσει στοιχεία από τον Γενικό Ελεγκτή.

Πηγή: Καθημερινή 

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X