ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τείνει χείρα... συγκυβέρνησης ο Αναστασιάδης στον Νικόλα

Ποια η απάντηση του Προέδρου του ΔΗΚΟ

Οι πρόσφατες δηλώσεις εκ μέρους του Αβέρωφ Νεοφύτου για την σχέση με το ΔΗΚΟ, μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο του κόμματος της αντιπολίτευσης, Νικόλα Παπαδόπουλο, φαίνεται πως είχαν τον στόχο τους, που δεν είναι άλλος από την συνεργασία σε σημαντικά θέματα, ακόμα και σε αυτό της συνεργασίας στην διακυβέρνηση.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Μαρίνας Οικονομίδου στην «Καθημερινή» της Κυριακής, «σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο Νίκος Αναστασιάδης κατέστησε σαφές στον Νικόλα Παπαδόπουλο πως θέλει να ενισχυθεί η συνεργασία τους, στέλνοντας το μήνυμα πως ο ίδιος είναι ανοικτός στο ενδεχόμενο συγκυβέρνησης. Να προτείνει δηλαδή υπουργούς το ΔΗΚΟ στον επόμενο ανασχηματισμό. Κάτι βεβαίως, που δεν φαίνεται να μελετά το ΔΗΚΟ».

Όσο για τον ρόλο του Αβέρωφ και την πρόσφατη «επίθεση φιλίας» προς τον Νικόλα Παπαδόπουλο, οι κινήσεις αυτές χαρακτηρίστηκαν ως υπερβολές από το Προεδρικό, αλλά έδωσαν «ακόμα και την ανάγνωση ότι ήταν προσπάθεια του Αβέρωφ Νεοφύτου να διατηρήσει τον ρόλο του ως απαραίτητη γέφυρα μεταξύ Νίκου Αναστασιάδη-Νικόλα Παπαδόπουλου».

Επίσης, όσον αφορά στον ρόλο του Αβέρωφ Νεοφύτου, αναφέρεται ότι «όπως όλα δείχνουν, τα κρίσιμα νομοσχέδια που εκκρεμούν και οι μεταρρυθμίσεις που βρίσκονται προ των πυλών, θα ενώσουν για άλλη μία φορά τους δύο άνδρες με τον Αβέρωφ Νεοφύτου να αναλαμβάνει τον ρόλο της προηγούμενης πενταετίας για εξεύρεση συμμαχιών εντός βουλής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X