ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Τα κατεχόμενα μπορούν να μετατραπούν σε Ντουμπάι και Σιγκαπούρη»

Τι δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ

ΚΥΠΕ

Καταλαβαίνουν πολύ καλύτερα τη σημασία της εθνικής ενότητας, της κυριαρχίας και του κράτους όταν κοιτάζουν τους πολέμους στην Παλαιστίνη και την Ουκρανία, είπε ο Ερσίν Τατάρ υποστηρίζοντας ότι ο ορθός δρόμος είναι η εθνική ενότητα και σε αυτό το πλαίσιο θα μπορούσαν να μετατρέψουν τα κατεχόμενα σε πόλο έλξης, όπως το Ντουμπάι και η Σιγκαπούρη.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρεται σήμερα σε δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη με αφορμή την συμπλήρωση τριών χρόνων από την ανάδειξή του στην «προεδρία» του ψευδοκράτους. Μεταξύ άλλων, επανέλαβε την θέση του για λύση δύο κρατών κι ευχήθηκε να υπάρξουν ακόμη πιο στενές σχέσεις με την Τουρκία και να αναπτυχθεί το ψευδοκράτος σε όλους τους τομείς. Η αναγνώριση μπορεί να καθυστερήσει, όμως κοιτάζουν το μέλλον με ασφάλεια και ηρεμία και εργάζονται για την ευημερία του «λαού», πρόσθεσε.

Ο Τ/κ ηγέτης πραγματοποιεί επισκέψεις σε πόλεις της Τουρκίας και χθες επισκέφθηκε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Αφιόν Καράχισαρ, παρόντος και του προέδρου του τ/κ εμπορικού επιμελητηρίου Τουργκάϊ Ντενίζ.

Μιλώντας στα μέλη του τουρκικού επιμελητηρίου είπε ότι οι σχέσεις τους με την Τουρκία είναι ζωτικής σημασίας κι επιθυμούν την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων τους στους τομείς του τουρισμού, της εκπαίδευσης, της γεωργίας και της βιομηχανίας.

Στο Αφιόν Καραχισάρ, ο κ. Τατάρ συναντήθηκε και με βετεράνους που συμμετείχαν στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο. «Οι Μεχμετζίκ [ΣΣ: Ο τουρκικός στρατός], είναι η εγγύηση μας και δεν πρόκειται να εγκρίνουμε την αποχώρησή τους από το νησί», δήλωσε, υποστηρίζοντας ότι Τουρκία ψευδοκράτος είναι «σαν το νύχι με το κρέας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση