ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συζήτηση στη Βουλή για την ανάδειξη της καταστροφής των χριστιανικών μνημείων στα κατεχόμενα

Συμμετείχαν η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων και η ηγεσία της ΔΣΟ

Συζήτηση στην Βουλή Αντιπροσώπων, μεταξύ της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων για την ανάδειξη της καταστροφής και της βεβήλωσης των χριστιανικών μνημείων στα κατεχόμενα. 

Την ιδέα αυτού του συντονισμού την είχε ο επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στην Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας και πρόεδρος της επιτροπής τροποποίησης του καταστατικού, Πανίκος Λεωνίδου, ο οποίος αξιοποιεί κάθε διεθνές βήμα που του δίνεται, για να προωθεί τα δίκαια της πατρίδας μας.

Η σχετική ανακοίνωση

Πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες θα αναληφθούν εκ μέρους της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας το επόμενο διάστημα, για την ανάδειξη της καταστροφής και της βεβήλωσης των χριστιανικών μνημείων στα κατεχόμενα.

Σχετική συζήτηση έγινε στην Βουλή Αντιπροσώπων, μεταξύ της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων, με επικεφαλής τον κ. Πέτρο Καρεκλά, και της ηγεσίας της ΔΣΟ, που βρέθηκε στην Κύπρο στο πλαίσιο των εργασιών της τροποποίησης της Ιδρυτικής Πράξης του θεσμού.

Την ιδέα αυτού του συντονισμού την είχε ο επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στην ΔΣΟ και πρόεδρος της επιτροπής τροποποίησης του καταστατικού, Πανίκος Λεωνίδου, ο οποίος αξιοποιεί κάθε διεθνές βήμα που του δίνεται, για να προωθεί τα δίκαια της πατρίδας μας.

Το ζήτημα της πολιτιστικής και θρησκευτικής μας κληρονομιάς, είναι ένα από τα μείζονα, για το οποίο οφείλουμε να ενημερώσουμε την διεθνή κοινότητα.

Αυτά που ακούστηκαν από τους δημάρχους και τους εκπροσώπους των κατεχομένων δήμων, για τα όσα συμβαίνουν σε εκκλησίες, μονές και νεκροταφεία στα κατεχόμενα, θα έπρεπε να είχαν ξεσηκώσει τον πολιτισμένο κόσμο, που υποτίθεται ότι κόπτεται για τις πανανθρώπινες αξίες.

Ελπίδα όλων, οι πρωτοβουλίες της ΔΣΟ να λάβουν σύντομα σάρκα και οστά και το θέμα θα βρεθεί στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση