ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εκσυγχρονισμένο και αποτελεσματικό διοικητικό δίκαιο

Η ιδέα της διοργάνωσης ανήκε στον, πάντα αεικίνητο βουλευτή του ΔΗΚΟ και εξαίρετο Λεμεσιανό νομικό, Πανίκο Λεωνίδου

Ο νομικός κόσμος της Κύπρου είχε, την προηγούμενη εβδομάδα, την μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα από τα σημαντικότερα συνέδρια νομικής επιστήμης που έχουν διοργανωθεί στο νησί. Συγκεκριμένα, στην αίθουσα τελετών Πανεπιστημίου Κύπρου έλαβε χώρα Ημερίδα για το Διοικητικό Δίκαιο, με ομιλητές τους πλέον επιφανείς Ελλαδίτες καθηγητές του συγκεκριμένου κλάδου, αλλά και Κύπριους ειδήμονες, με αθρόα συμμετοχή εκπροσώπων της επιστημονικής κοινότητας.

Η ιδέα της διοργάνωσης ανήκε στον, πάντα αεικίνητο βουλευτή του ΔΗΚΟ και εξαίρετο Λεμεσιανό νομικό, Πανίκο Λεωνίδου, ο οποίος επί μήνες εργάστηκε για την προετοιμασία του συνεδρίου. Μάλιστα ο κ. Λεωνίδου είχε ταξιδέψει και στην Αθήνα, για να συναντήσει τους καθηγητές και να τους εκθέσει τις σκέψεις του για την ανάγκη της τροποποίησης του Διοικητικού Δικαίου στην Κυπριακή Δημοκρατία. Τελικώς, οι προσπάθειές του στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία, καθώς το επιστημονικό επίπεδο του συνεδρίου υπήρξε κορυφαίο αλλά και η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Να σημειωθεί ότι χαιρετισμό στην έναρξη της Ημερίδας απηύθυναν, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος της Βουλής κα Αννίτα Δημητρίου, ο Γενικός Εισαγγελέας κ. Γιώργος Σαββίδης και ο Πρόεδρος του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου, κ. Αντώνης Λιάτσος. Όλοι τους ανεξαιρέτως επαίνεσαν την πρωτοβουλία αλλά και τον κ. Λεωνίδου, αναγνωρίζοντας ότι η κυπριακή δημόσια διοίκηση χρειάζεται ένα εκσυγχρονισμένο και αποτελεσματικό διοικητικό δίκαιο που θα βελτιώσει τις προσφερόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση