ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Στον «πάγκο» ο Χαμπιαούρης και η αντίδραση του Αβέρωφ

Η νέα ομάδα κρούσης του Προεδρικού

Στενεύουν τα χρονοδιαγράμματα ώστε να βρεθεί η πολυπόθητη λύση στην παιδεία με τις παρασκηνιακές συναντήσεις να είναι το κύριο θέμα των ημερών. Μιλώντας με ποδοσφαιρικούς όρους ο Νίκαρος βλέποντας ότι το γκολ δεν έρχεται πέρασε στον «πάγκο» τον Χαμπιαούρη περνώντας μέσα «παίκτες-κλειδιά» αναμένοντας να του δώσουν τις λύσεις. Με τον δικό του μοναδικό τρόπο ο Ονασαγόρας, από την στήλη #politicsblog της Καθημερινής, μας μεταφέρει τις εξελίξεις γύρω από την παιδεία .

Γράφει λοιπόν ο Ονασαγόρας,


Η νέα ομάδα κρούσης του Προεδρικού για χειρισμό της κρίσης στην εκπαίδευση φαίνεται πως αποδίδει. Όπως σας είχα γράψει και τις προάλλες διαπιστώθηκε εσχάτως πως η αποτυχία διαχείριση της κρίσης αφορούσε και το επικοινωνιακό μέρος. Κάποιοι από το Λόφο της εξουσίας επέμεναν πως η κακή επικοινωνία ήταν το κύριο λάθος στους κυβερνητικούς χειρισμούς. Η παρέμβαση του Healthy Nic σε τρεις περιπτώσεις φανερά, και μία όχι και τόσο φανερά, όπως ακούω, απέδειξε πως "οι εκπαιδευτικοί μπορούν να συζητήσουν".

Στη συνέχεια το νήμα χάθηκε ξανά, κόπηκε καλύτερα, από παλινδρομήσεις σε προηγούμενη ρητορική...
Μέχρι που ο Healthy Nic αποφάσισε να ανακατέψει τη σκακιέρα και να μετατρέψει την κρίση στην παιδεία από εκπαιδευτικό θέμα σε θέμα... εξωτερικής πολιτικής! Κάπως έτσι οργανώθηκαν οι μυστικές συνάντησες στο υπουργείο Εξωτερικών με τη Ζέτα, όπως σας έγραψα χθες, να αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο μαζί με τον Καδή (τον οποίο πρώτος εγώ... υπέδειξα) αλλά και τον Πάλμα σε νέο ρόλο. Η διαδικασία στο ΥΠΕΞ έδειξε να αποδίδει, αφού βεβαίως υπήρξαν υποχωρήσεις στα σημεία, οπόταν και οριστικοποιήθηκε ο παραμερισμός Χαμπιαούρη και Προδρόμου. "Εξάλλου έχουν και οι δύο τόσα πολλά άλλα θέματα να διεκπεραιώσουν".
Είναι χαρακτηριστικό το ότι ο Χαμπιαούρης κλήθηκε στην τελική, μυστική συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς που είχε περισσότερο "επιβεβαιωτικό" χαρακτήρα.

Και ενώ το σενάριο που σας είχα μεταφέρει τις προάλλες για τον... Χαμπιαούρη "Ιφιγένεια" φαίνεται να εφαρμόζεται αργά αλλά σταθερά κάποιοι αντιδρούν. Πρώτος και καλύτερος ο Φούλης που άσκησε δριμεία κριτική στη στάση της κυβέρνησης και μίλησε για "αρκετές παλινωδίες στους κυβερνητικούς χειρισμούς".

Η Μάνταμ του Φούλη μου επιβεβαίωσε χθες πως στην Πινδάρου υπήρχε έντονη μουρμούρα για τον παραμερισμό του Χαμπιαούρη και την παρέμβαση Χριστοδουλίδη. "Κάποιοι ενοχλήθηκαν πολύ που μαζί με τον Χαμπιαούρη φάνηκε να παραμερίζεται και ο Φούλης, το πιο σταθερό στήριγμα της κυβέρνησης" μου είπε.

Και συνέχισε: "Υπάρχουν και αυτοί που μιλούν για σοβαρές προεκτάσεις και ανησυχίες μήπως το αρχηγικό προφίλ που κάποιοι κτίζουν για τον Χριστοδουλίδη δεν θα περιοριστεί μόνο στη διαχείριση της κρίσης στην παιδεία. Προβλέπουν μάλιστα επιστροφή στον ψυχρό πόλεμο Λόφου-Πινδάρου, κάτι που όλοι φοβούνται λόγω των εξελίξεων που αναμένονται και στο Κυπριακό και στις Ευρωεκλογές".

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X