ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στην ατζέντα του Υπουργικού της Τουρκίας τα επεισόδια στην Πύλα

Από αύριο «σε κανονικούς ρυθμούς» οι εργασίες στην Πύλα σύμφωνα με τ/κ δημοσιεύματα

ΚΥΠΕ

Την πληροφορία ότι από τη Δευτέρα θα συνεχιστούν σε «κανονικούς ρυθμούς» οι εργασίες στην Πύλα, μετέδωσε την Κυριακή ο τουρκικός και τουρκοκυπριακός Τύπος. Τη Δευτέρα στην Άγκυρα θα συνεδριάσει η τουρκική Κυβέρνηση, η οποία θα μελετήσει τις τελευταίες εξελίξεις στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Σύμφωνα με την τελευταία πληροφόρηση από τα κατεχόμενα και τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, «οι εργασίες επισκευής και διαπλάτυνσης του δρόμου από το Άρσος προς την Πύλα στην ελεγχόμενη από τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) Πράσινη Γραμμή συνεχίστηκαν με χαμηλή ένταση το πρωί της Κυριακής, λόγω του Σαββατοκύριακου». Οι συγκεκριμένες εργασίες ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής.

Σύμφωνα με το Πρακτορείο «Αναντολού», οι εργαζόμενοι ολοκλήρωσαν την Κυριακή τις εργασίες θεμελίωσης του νέου δρόμου.

Το προσωπικό της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή για να παρακολουθεί τις εργασίες, συνεχίζει τη στάση αναμονής του στην περιοχή της Πράσινης Γραμμής. Ο τουρκοκυπριακός Τύπος υποστηρίζει ότι οι δυνάμεις του ΟΗΕ παραμένουν στο σημείο, με το οποίο συμφωνεί η τ/κ πλευρά.

Τα τ/κ μέσα ισχυρίζονται ότι «κατά τη διάρκεια των εργασιών που διασφαλίζονται από την αστυνομία της τδβκ, δεν επιτρέπεται στο προσωπικό και στα οχήματα του ΟΗΕ να εισέλθουν με οποιονδήποτε τρόπο στην περιοχή εργασιών».

Επίσης, αναφέρουν ότι «οι εργασίες επισκευής και διαπλάτυνσης του δρόμου θα συνεχιστούν όλη την ημέρα σε κανονικούς ρυθμούς από το πρωί της Δευτέρας».

Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα στην Άγκυρα θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο της Τουρκίας. Όπως αναφέρουν ο τουρκικός και τ/κ Τύπος, ένα από τα θέματα που θα συζητήσουν ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και οι Υπουργοί του θα είναι το ζήτημα της Πύλας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στα κατεχόμενα συνεχίζονται οι τοποθετήσεις των πολιτικών για το ζήτημα που έχει προκύψει στο δικοινοτικό χωριό της Πύλας.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση