ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στη Ρώμη ο Πρόεδρος - Βλέπει Μελόνι και Ματαρέλλα

Μεταναστευτικό, Κυπριακό και πρωτοβουλία για Γάζα στο επίκεντρο των συζητήσεων

ΚΥΠΕ

Το Μεταναστευτικό, το Κυπριακό αλλά και η πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, θα συζητηθούν κατά τις επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη στη Ρώμη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την Προεδρία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρίσκεται στη Ρώμη, όπου αργότερα, σήμερα, θα πραγματοποιήσει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία της Ιταλίας. Θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλλα, ενώ αργότερα θα έχει συνάντηση εργασίας με την Ιταλίδα Πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι.

Κατά τις συναντήσεις θα συζητηθούν οι εξελίξεις στην περιοχή, η πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, το Μεταναστευτικό και οι προσπάθειες που καταβάλλει η πλευρά μας για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν στη Ρώμη, ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στην Ιταλία Γιώργος Χριστοφίδης και η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Μαριλένα Ραουνά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση