ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στα μαχαίρια ΔΗΚΟ- Κυβέρνηση

Για τα δημόσια νοσηλευτήρια

Στα ύψη η θερμοκρασία σε πολιτικό επίπεδο μεταξύ ΔΗΚΟ και κυβερνητικής παράταξης με φόντο την δημόσια υγεία.

Μετά τον χθεσινό πόλεμο των tweets, η αντιπαράθεση συνεχίστηκε σήμερα με δηλώσεις στο κρατικό ραδιόφωνο.

Χαρακτηριστικές ήταν οι αναφορές του εκπροσώπου Τύπου του κομματος Άθου Αντωνιάδη ο οποίος μίλησε για τραγική κατάσταση της δημόσιας υγείας, για να προσθέσει ότι ακόμα πιο τραγική είναι η αντίδραση του Υπουργού Υγείας Γιώργου Παμπορίδη.

Απαντώντας στις χθεσινές αναφορές του Υπουργού για το ξαφνικό ενδιαφέρον του ΔΗΚΟ για την υγεία, ο κ. Αντωνιάδης υπέδειξε ότι μέσα σε 16 μήνες έχουν επισκεφτεί το νοσηλευτήριο Λεμεσού για δεύτερη φορά και έχουν διαπιστώσει ότι η κατάσταση έχει επιδεινωθεί. Μετά τη Λεμεσό, όπως είπε εξάλλου, σειρά έχουν και τα υπόλοιπα νοσηλευτήρια, τα οποία θα επισκεφτεί το ΔΗΚΟ: «θα πάμε και στα άλλα νοσοκομεία κανένας δεν μπορεί να μας φιμώσει», είπε δεικτικά.

Μάλιστα έκανε λόγο για τακτική της προσωπικής επίθεσης από πλευράς του κ. Παμπορίδη, ενώ παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος για τις αναφορές του Υπουργού για Ιούδες στο θέμα του ΓεΣΥ. Αναφορά η οποία υπενθυμίζεται ότι έγινε προ δύο μηνών, λίγο πριν την ολομέλεια της Βουλής για την ψήφιση των νομοσχεδίων για το Γενικό Σύστημα Υγείας.

Ο κ. Αντωνιάδης έκανε μίλησε για σειρά προβλημάτων και κενών που παρατηρήθηκαν στο Νοσοκομείο Λεμεσού, το οποίο λειτουργεί, όπως ανέφερε χάρη στην ευσυνειδησία των γιατρών και του προσωπικού. Είπε παράλληλα με νόημα ότι το ΔΗΚΟ, έχει την συνήθεια να κρατεί πρακτικά κατά τις επισκέψεις του και τις συναντήσεις του. Σημείωσε παράλληλα ότι ούτε οι γιατροί αλλά ούτε και κανένας εμπλεκόμενος γνωρίζει το χρονοδιάγραμμα της αυτονόμησης ενώ εισηγήθηκε παράλληλα αναβάθμιση των νοσηλευτηρίων με εφαρμογή του ΓεΣΥ και αυτονόμηση.

Αιχμές εναντίον Υπουργού

Ο κ. Αντωνιάδης διερωτήθηκε τι έχει κάνει η Κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα εκτός από το να απνηγυρίζει για την υπευθυνότητα της βουλής ενώ άφησε αιχμές εναντίον μέλους του Υπουργικού Συμβουλίου το οποίο όπως ανέφερε, προσπάθησε να μπλοκάρει τα νομοσχέδια για το ΓεΣΥ. Το γάντι σήκωσε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Νίκος Νουρής ο οποίος μιλώντας επίσης στο κρατικό ραδιόφωνο έκανε λόγο για ισοπεδωτικές δηλώσεις από πλευράς ΔΗΚΟ που κινείται σε προεκλογικούς ρυθμούς.

Κανένας από τον ΔΗΣΥ δεν είπε ποτέ ότι τα πράγματα στη δημόσια υγεία είναι μέλι γάλα και ότι πανηγυρίζουμε για το τι έχουμε πετύχει και τι όχι. Κανένας δεν προσπάθησε να φιμώσει ούτε τον κ. Αντωνιάδη ούτε κανένα όμως άλλο είναι η δημόσια κριτική και άλλο αυτό που διαδραματίζεται τις τελευταίες μέρες.

Είναι θετικό, πρόσθεσε που ο κ. Παπαδόπουλος ανακαλύπτει έστω και για προεκλογικούς λόγους τα προβλήματα στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Εισήγησεις τύπου «να κάνουμε δευτερο νοσοκομείο στη Λεμεσό» δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα, αλλά είναι προεκλογικά πυροτεχνήματα ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι μαγικό ραβδί δεν υπάρχει.

Ήδη έχουν προσληφθεί 25 γιατροί στο δημόισιο και θα προσληφθούν άλλοι 25 μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ανέφερε. «Άλλο είναι καλόπιστα να υποδεικνύεις κάποια προβλήματα και άλλο να ακούεις τον εκπρόσωπο του ΔΗΚΟ να μιλά για επιδείνωση των τελευταίων 16 μηνών όταν έχουμε ήδη δώσει απαντήσεις και απτά παραδείγματα μέσα στις δυνατόττηες και τον προϋπολογισμό του κυπριακού κράτους», είπε καταληκτικά.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X