ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σε αναμονή ανοιχτά της Κύπρου το βρετανικό πλοίο με βοήθεια για τη Γάζα

Αναμένοντας την έγκριση όλων των πλευρών για να αρχίσει το ταξίδι του

ΚΥΠΕ

Ανοιχτά των κυπριακών ακτών βρίσκεται φορτωμένο με ανθρωπιστικές προμήθειες για τη Γάζα το αποβατικό πλοίο RFA Lyme Bay, αναμένοντας την έγκριση όλων των πλευρών για να αρχίσει το ταξίδι του, επιβεβαίωσαν στελέχη του Foreign Office στο Λονδίνο.

Σε συζήτηση στη Βουλή των Κοινοτήτων, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άντριου Μίτσελ σημείωσε πως η βρετανική Κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να φτάσει περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, «περιλαμβανομένης της επικέντρωσης ειδικά σε οποιεσδήποτε ευκαιρίες δια θαλάσσης».

Όπως συμπλήρωσε, το Lyme Bay είναι φορτωμένο με προμήθειες στην Κύπρο «και είναι έτοιμο να αποπλεύσει όταν μπορέσουμε να βεβαιωθούμε ότι η βοήθεια αυτή μπορεί να γίνει δεκτή και να παραδοθεί».

Σε παράλληλη συζήτηση στη Βουλή των Λόρδων ο έτερος Υφυπουργός Εξωτερικών λόρδος Μπένιον δήλωσε: «Το RFA Lyme Bay είναι ανοιχτά της Κύπρου, έτοιμο να φύγει και αυτό θα απαιτήσει, όπως είπα, τη σύμφωνη γνώμη αμφοτέρων των πλευρών της σύρραξης, ώστε να κάνει μία θαλάσσια απόβαση βοήθειας. Δεν μπορώ να πω τίποτα περισσότερο από αυτό».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση