ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Ρίχνει αυγά στον τοίχο» ο Νίκαρος με τον Άντρο

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ «μουλάρωσε» και επιτίθεται

Κατά μέτωπον επίθεση έχει εξαπολύσει τον τελευταίο καιρό, κατά του Νίκου Αναστασιάδη, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, με διάφορες δηλώσεις, όσον αφορά τους χειρισμούς του πρώτου στα θέματα Κυπριακού και ΑΟΖ.

Όπως αναφέρει ο Ονασαγόρας στο #PoliticsBlog της «Καθημερινής», ο Πρόεδρος είναι απογοητευμένος με την στάση του κ. Κυπριανού, καθώς επιχείρησε δύο φορές να συνεννοηθεί μαζί του, αλλά, όπως ανέφερε ο κ. Πάμπος από το Προεδρικό Μέγαρο, ήταν «σαν να ρίχνει αυγά στον τοίχο», καθώς ο Άντρος «έχει μουλαρώσει και κανένας δεν γνωρίζει γιατί συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο. Ο Πρόεδρος πάντως είναι μαθημένος από ανάλογα ξεσπάσματα αφού και όταν εξελέγη για πρώτη φορά στην προεδρία ο Άντρος τον κάλεσε στο συνέδριο του ΑΚΕΛ και μπροστά σε ξένους καλεσμένους τον έκανε ρεζίλι με χαρακτηρισμούς που ούτε ο Νίκαρος ούτε οι ΑΚΕΛιστές που τους άκουσαν δεν θέλουν να τους θυμούνται».

Η κ. Γιαννούλα, που ακούει τα πάντα από τους διαδρόμους του ΑΚΕΛ, ωστόσο, φαίνεται πως έχει την εξήγηση: «Στο κόμμα συζητείται πως ο δυναμισμός του κατά του Αναστασιάδη έχει ως κύριο στόχο να βελτιώσει την εικόνα του στους ΑΚΕΛικούς. Κάποια στελέχη ήδη διαδίδουν πως ο Άντρος το πήρε απόφαση και προετοιμάζει το έδαφος για να παραμείνει περισσότερο από τα δύο χρόνια που του έχουν απομείνει στην ηγεσία».

Ο τρίτος λόγος, σύμφωνα με την ίδια πηγή, είναι το ότι «Ο κύριος Άντρος θεωρεί πως με τις επικρίσεις του μπορεί να αναβαθμίσει το αρχηγικό του προφίλ και να βελτιώσει την εικόνα του στις δημοσκοπήσεις που τον έχουν στα τάρταρα», είπε, σημειώνοντας: «Πάντως το έχουν δοκιμάσει και άλλοι και τώρα κινδυνεύουν να χάσουν μαζί με την προεδρία και το κόμμα τους». Εκείνο για το οποίο απορούν πολλοί, ακόμα και ηγέτες του ενδιάμεσου χώρου, είναι πώς συμβαίνει ο Άντρος Κυπριανού να μη βλέπει τις ευθύνες των Τούρκων για το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται το Κυπριακό και ρίχνει όλη την ευθύνη στον Αναστασιάδη.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση