ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΠτΔ για Πέρα Πεδί: Κανένας συγγενής μου δεν έχει συμφέρον από την εν λόγω ανάπτυξη

Γίνεται λόγος για προσπάθεια σπίλωσης του ονόματος του

Απαντήσεις για την «δήθεν εμπλοκή του σε συμφέροντα εταιρείας που προγραμματίζει ανάπτυξη ακινήτου στο Πέρα Πεδί», δίνει η Προεδρία της Δημοκρατίας προς αποκατάσταση της αλήθειας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι κανένα μέλος της οικογένειας του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει οποιαδήποτε σχέση ή συμφέρον από την εν λόγω ανάπτυξη.

Παράλληλα, γίνεται λόγος για προσπάθεια σπίλωσης του ονόματος του Προέδρου, ενόψει προεκλογικής εκστρατείας.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση

Επειδή η Εφημερίδα «Χαραυγή» αλλά και ο Βουλευτής κ. Γιώργος Περδίκης υιοθετώντας τους ανυπόστατους ισχυρισμούς της εν λόγω εφημερίδας, επιχειρούν να σπιλώσουν το όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας για δήθεν εμπλοκή του σε συμφέροντα εταιρείας που προγραμματίζει ανάπτυξη ακινήτου στο Πέρα Πεδί, η Προεδρία της Δημοκρατίας προς αποκατάσταση της αλήθειας επιθυμεί να αναφέρει τα ακόλουθα:

1. Αποτελεί γεγονός πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ιδιοκτήτης του 1/12 μεριδίου ενός τεμαχίου γης εκτάσεως 83,279τ.μ. στην περιοχή Φτερικούδια του χωριού Πέρα Πεδί δωρεάς από τη μητέρα του, όπως εξάλλου δηλώθηκε και στα περιουσιακά στοιχεία του Προέδρου.
2. Αποτελεί εξίσου γεγονός πως η Εταιρεία που θέλει να προβεί στην ανάπτυξη αγόρασε σημαντικό αν όχι το σύνολο των υπολοίπων μεριδίων της εν λόγω εκτάσεως, πλην του τεμαχίου που ανήκει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
3. Εκ των όσων οι αρμόδιες Αρχές μπορεί να επιβεβαιώσουν, η υπό συζήτηση για ανάπτυξη περιοχή ουδόλως περιλαμβάνει το τεμάχιο του Προέδρου ως είχε δηλωθεί ξεκάθαρα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας την Κυριακή 29/10/2017.
4. Όπως ήδη έχει δηλωθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά την πώληση των μεριδίων της αδελφής και αδελφού του ουδέν μέλος της οικογένειας του έχει οποιαδήποτε σχέση ή συμφέρον από την εν λόγω ανάπτυξη.
5. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αντιλαμβάνεται την ανάγκη κάποιοι να προσφύγουν σε ανορθόδοξες μεθόδους ενόψει προεκλογικής εκστρατείας. Παρά ταύτα, ο πολιτικός πολιτισμός υπαγορεύει την προσφυγή σε μια εποικοδομητική ή ακόμη και αρνητική κριτική και πολιτική αντιπαράθεση, όχι όμως σε χαλκευμένους και ψευδείς ισχυρισμούς για να πληγεί η αξιοπρέπεια και το ήθος του οποιουδήποτε πολιτικού αντιπάλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση