ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Προσπαθούν να ενσωματώσουν το FIR του Ψευδοκράτους στην Τουρκία;

H εμπιστευτική πληροφορία που έλαβε ο Βουλευτής, Χρίστος Ορφανίδης

Παναγιώτης Ευριπίδου

Με επιστολή του, ο Βουλευτής Λάρνακας, Χρίστος Ορφανίδης, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη αλλά και τον Υπουργό Μεταφορών, Γιάννη Καρούσο, ενημέρωσε σχετικά με εμπιστευτική πληροφορία που έλαβε αναφορικά με το FIR του ψευδοκράτους.

Συγκεκριμένα, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Τουρκίας (DHMI), η οποία ξεκίνησε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο του EUROCONTROL (Bretigny France), για αναδιάρθρωση του Τουρκικού FIR, προσπάθησε να εντάξει στο όλο έργο και το FIR του ψευδοκράτους.

Όπως αναφέρει ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ στην επιστολή του, το όλο έργο έγινε με την βοήθεια ειδικών εξομοιωτών ενώ σε αυτό συμμετέχουν και ειδικοί του EUROCONTROL, καθώς επίσης και Τούρκοι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας μαζί με διάφορους πιλότους.

Αίσθηση όμως προκάλεσε το γεγονός ότι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Τουρκίας (DHMI), ζήτησε στο έργο και στις ασκήσεις, να συμπεριληφθεί και το FIR του ψευδοκράτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στον Τ/κ τύπο, υπάρχει διάθεση όπως οι πτήσεις προς το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμβου, να θεωρούνται εσωτερικές πτήσεις της Τουρκίας.

Λόγω του πιο πάνω γεγονότος, ο Χρίστος Ορφανίδης θεώρησε ορθό να ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς για να ενεργήσουν προληπτικά προς τον CIAO, το EUROCONTROL και όπου αλλού απαιτείται.

Η απάντηση του Υπουργού Μεταφορών

Σε επικοινωνία του 24News με τον Υπουργό Μεταφορών, μας διαβεβαίωσε πως ουδέποτε προέκυψε τέτοιο ζήτημα.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, επικοινώνησαν άμεσα με το EUROCONTROL, το οποίο ανέφερε πως δεν τέθηκε το οποιοδήποτε ζήτημα με το FIR του Ψευδοκράτους, κάτι που επαλήθευσε μέσα και από ενέργειες δικές του το αρμόδιο Υπουργείο.

Ο κύριος Καρούσος, με αφορμή και την πιο πάνω επιστολή, ζήτησε να υπάρχει ορθή ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές και τα εν λόγω Υπουργεία χωρίς να διαρρέει η οποιαδήποτε παραπληροφόρηση από φορείς και πρόσωπα.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X