ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Προεκλογική λύση για την Κυβέρνηση τα «φιλέτα»

Θέλει να «γλυκάνει» τους κουρεμένους, εν όψει εκλογών

Οι επερχόμενες εκλογές είναι ένα ισχυρό κίνητρο για την Κυβέρνηση και τον ΔΗΣΥ, όσον αφορά την προνομιακή πώληση κρατικών φιλέτων γης σε ιδιώτες, καθώς θέλουν, με αυτό τον τρόπο να «γλυκάνουν» τους κουρεμένους καταθέτες της Λαϊκής, αλλά και αυτούς των ταμείων προνοίας.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της συναδέλφου Μαρίνας Οικονομίδου στην εφημερίδα «Η Καθημερινή», αυτό έχει σκοπό, όχι μόνο την αποκατάσταση της αδικίας, αλλά αποτελεί και μια προσπάθεια να μή χαθεί μια πολύτιμη μερίδα εν δυνάμει ψηφοφόρων, εν όψει Προεδρικών Εκλογών. Γι’ αυτό, ο ΔΗΣΥ αναμένεται ότι θα καταθέσει προσεχώς πρόταση νόμου που θα ικανοποιεί μέρος των αιτημάτων των Κουρεμένων καταθετών της Λαϊκής, των εργαζομένων που υπέστησαν κούρεμα στα ταμεία προνοίας τους, καθώς και τους κατόχους Αξιογράφων.

Αντιδράσεις κομμάτων
Πρώτο, το επιτελείο Μαλά, με ανακοίνωσή του αναφέρει πως η Κυβέρνηση Αναστασιάδη ξεπουλά ό,τι βρει, καθώς «μετά τις παραλίες και τις ακτές, μετά τα αρχαία μνημεία, τώρα ο Νίκος Αναστασιάδης θέλει να παραδώσει και 2.5 εκατομμύρια τ.μ. κρατικής γης σε ιδιωτικά συμφέροντα».

Εκ μέρους του ΔΗΚΟ, ο Νικόλας Παπαδόπουλος σημειώνει πως το κόμμα του είναι υπέρ της ανάπτυξης, ωστόσο δεν πρόκειται να δοθεί λευκή επιταγή και εν λευκώ εξουσιοδότηση για «ξεπούλημα των όποιων συμφερόντων κρύβονται πίσω από την επιμονή αυτή της κυβέρνησης».

Από πλευράς της ΕΔΕΚ ο Κωστής Ευσταθίου υπογραμμίζει τη νομική διάσταση του θέματος. «Πέραν της πολιτικής, θα πρέπει να αναφερθούμε και στη νομική διάσταση του θέματος . Η Κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να εκποιεί ή να πωλεί ακίνητη ιδιοκτησία του κράτους. Η ακίνητη ιδιοκτησία του κράτους ανήκει στο λαό» σημειώνει ο κ. Ευσταθίου.

Ο τρίτος υποψήφιος, Γιώργος Λιλλήκας, με ανακοίνωσή του, αναρωτιέται γιατί η Κυβέρνηση επιμένει στην πώληση των φιλέτων γης, αφού διακηρύττει πως η οικονομία έχει ανακάμψει.

Τέλος, ο Πρόεδρος των Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης, αναφέρει πως η Κυβέρνηση προσφέρει δώρα σε φίλους της, για να κερδίσουν εις βάρος του δημοσίου.

«Μαζεύει» η Κυβέρνηση
Ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, σε δηλώσεις του στην Βουλή, ανέφερε ότι το νομοσχέδιο ίσως επανακατατεθεί, προνοώντας την παραχώρηση κρατικής γης στην Κεντρική Τράπεζα ή αποσυρθεί εντελώς.

Σε δίλημμα η αντιπολίτευση
Στο τέλος, αυτή που θα κληθεί να τοποθετηθεί, θα είναι η αντιπολίτευση, η οποία θα πρέπει να αποφασίσει αν θα υπερψηφίσει την εν λόγω πρόταση νόμου, ή θα την απορρίψει, κάτι που δεν θα είναι προς όφελος των κουρεμένων. Την ίδια στιγμή, όμως, δεν θα είναι προς όφελος ούτε και της ίδιας, αφού οι εκλογές είναι προ των πυλών.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση