ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πρόεδρος: Nα υπάρξει άμεσα ανθρωπιστική βοήθεια προς Γάζα

Σημείωσε ότι το κριτήριο που πρέπει να κρίνει τις όποιες επιλογές υπάρχουν, όπως είναι η κυπριακή πρόταση, είναι οι ανάγκες των ανθρώπων στη Γάζα

ΚΥΠΕ

Θα πρέπει άμεσα να υπάρξει ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα, είπε το βράδυ της Δευτέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους στο περιθώριο των εγκαινίων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Δερύνειας, για τη συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα στη Λευκωσία με τη Συντονίστρια για το θέμα της Γάζας από πλευράς των ΗΕ, Sigrid Kaag, ο Πρόεδρος είπε ότι εργαζόμαστε από κοινού για να υλοποιηθεί ο θαλάσσιος ανθρωπιστικός διάδρομος από την Κύπρο προς τη Γάζα.

Πρόσθεσε ότι δεν είναι η μόνη επιλογή και ότι υπάρχουν και άλλες επιλογές, "αλλά λαμβάνοντας υπόψη τις σοβαρές ανθρωπιστικές ανάγκες, θα πρέπει άμεσα να υπάρξει παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας".

"Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι (η Συντονίστρια) ήταν στην Κύπρο σήμερα, θα μεταβεί στο Ισραήλ, θα ενημερώσει ακολούθως τον Γενικό Γραμματέα και ελπίζουμε σύντομα να δημιουργηθούν εκείνα τα δεδομένα που θα επιτρέψουν να λειτουργήσει κανονικά ο θαλάσσιος ανθρωπιστικός διάδρομος", ανέφερε.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι οι ανάγκες του πληθυσμού στη Γάζα αυξάνονται, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε: "ακριβώς και δεν θα πρέπει να υπάρχουν τα οποιαδήποτε πολιτικά κίνητρα που να δυσκολεύουν την υλοποίηση τέτοιων επιλογών".

Σημείωσε ότι το κριτήριο που πρέπει να κρίνει τις όποιες επιλογές υπάρχουν, όπως είναι η κυπριακή πρόταση, είναι οι ανάγκες των ανθρώπων στη Γάζα που μέρα με τη μέρα είναι σαφώς περισσότερες.

Σε άλλη ερώτηση είπε ότι είμαστε σε συνεργασία και με τη Βρετανία και με τη χώρα που προέρχεται η αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα και με την Ολλανδία, την Ευρωπαϊκή 'Ενωση γενικότερα, και όλα τα κράτη που μπορούν να συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση