ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Ποιοι είναι οι νέοι Υπουργοί (Βιογραφικά, Φωτογραφίες)

Το background των προσώπων που θα απαρτίζουν το Κυβερνητικό σχήμα

Ανακοινώθηκαν νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, τα ονόματα των προσώπων που επέλεξε ο Νίκος Αναστασιάδης, για το νέο Κυβερνητικό σχήμα, της δεύτερης πενταετίας του.

Ψάξαμε και βρήκαμε βιογραφικά και φωτογραφίες και σας τα παρουσιάζουμε:

Κώστας Καδής – Υπουργός Γεωργίας

Ο κ. Καδής γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1967. Αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο το 1985 και στη συνέχεια υπηρέτησε στην Εθνική Φρουρά μέχρι το 1987.

Φοίτησε στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, από το οποίο πήρε το πτυχίο του το 1991 και το διδακτορικό του με άριστα, το 1995. Οι σπουδές του Κώστα Καδή περιλαμβάνουν επίσης παρακολούθηση ειδικών μεταπτυχιακών προγραμμάτων σε θέματα Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε θέματα Οικολογίας του Μεσογειακού Τοπίου στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων και σε θέματα Διαχείρισης Έρευνας Χρηματοδοτούμενης από το Κράτος, στο Πανεπιστήμιο Cornell των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μέχρι το διορισμό του στη θέση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού,ήταν Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών της Αγωγής και Διευθυντής της Μονάδας Διατήρησης της Φύσης στο Πανεπιστήμιο Frederick.

O κ. Καδής εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ως μεταπτυχιακός συνεργάτης και μεταδιδακτορικός ερευνητής και στο Ενάλιον Κέντρο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, της Κυπριακής Τράπεζας Αναπτύξεως, ως επιστημονικός σύμβουλος. Το 1998 διορίστηκε στο Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ) και υπηρέτησε το Ίδρυμα από τις θέσεις του Λειτουργού, Λειτουργού Α', Επικεφαλής Τομέα και Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή. Το 2005, επιστρέφει στον ακαδημαϊκό χώρο, όπου δημιουργεί στο Πανεπιστήμιο Frederick ερευνητική Μονάδα, που επικεντρώνεται σε θέματα ορθολογικής διαχείρισης των φυσικών πόρων και αειφόρου ανάπτυξης. Από τότε, συμμετέχει σε περισσότερα από 30 ερευνητικά έργα που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ, τα Ηνωμένα Έθνη και άλλους τοπικούς και διεθνείς φορείς. Στα περισσότερα από τα έργα αυτά, ο Κ. Καδής είναι επιστημονικός υπεύθυνος. Μέσα από αυτά τα έργα ο Κ. Καδής δημιούργησε δίκτυα συνεργασίας με δεκάδες Πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και επιστήμονες που προέρχονται από την Κύπρο και πέραν των 30 χωρών του εξωτερικού. Ανέλαβε επίσης τον συντονισμό τριών Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων (ενός Διδακτορικού και δύο επιπέδου Μάστερ) της Σχολής Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick.

Ο Κ. Καδής έχει συμμετάσχει σε δεκάδες τοπικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια παρουσιάζοντας αποτελέσματα της επιστημονικής του δουλειάς. Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει βιβλία, δεκάδες άρθρα που δημοσιεύτηκαν σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων μετά από επιστημονική αξιολόγηση, άρθρα σε βιβλία, ερευνητικές εκθέσεις και μελέτες σε θέματα αειφόρου ανάπτυξης, περιβαλλοντικής διαχείρισης, διατήρησης της βιοποικιλότητας και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Έχει επιβλέψει πολλούς προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές κατά την εκπόνηση των διατριβών τους. Επίσης, έχει συμμετάσχει στα εκλεκτορικά σώματα για την αξιολόγηση μελών ακαδημαϊκού προσωπικού σε Πανεπιστήμια της Κύπρου και του εξωτερικού. Είναι αξιολογητής εργασιών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, αξιολογητής ερευνητικών προγραμμάτων στην Κύπρο και
το εξωτερικό, ενώ έχει συμμετάσχει/προεδρεύσει σε επιτροπές αξιολόγησης Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Ο Κ. Καδής έχει διατελέσει μέλος διάφορων επιστημονικών επιτροπών στην Κύπρο και το εξωτερικό και έχει εκπροσωπήσει πολλές φορές την Κύπρο, τόσο σε θέματα έρευνας, όσο και σε θέματα φυσικού περιβάλλοντος.

Από τον Ιούλιο του 2007 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2008, υπηρέτησε ως Υπουργός Υγείας της Κύπρου, στην Κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου. Το 2008 ανέλαβε τη θέση του Προέδρου της Τεχνικής Επιτροπής για το Περιβάλλον που συνομιλεί με την αντίστοιχη Τεχνική Επιτροπή των Τουρκοκυπρίων, στα πλαίσια των προσπαθειών επίλυσης του Κυπριακού Προβλήματος. Ο Κώστας Καδής ανέλαβε καθήκοντα ως Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού στις 14 Μαρτίου 2014 μέχρι και σήμερα.

Είναι νυμφευμένος με την Μαρίνα Μιχαηλίδου-Καδή και έχει δύο παιδιά, τη Σοφία και τον Χριστόφορο.

Ιωνάς Νικολάου – Υπουργός Δικαιοσύνης

Γεννήθηκε στο Γέρι της επαρχίας Λευκωσίας την 21η Ιανουαρίου 1963. Έγγαμος με τη Μαρία Κινάνη. Έχει δύο κόρες. Δικηγόρος.

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Εξελέγη βουλευτής Λευκωσίας με το ΔΗ.ΣΥ. στις εκλογές της 27ης Μαΐου 2001, της 21ης Μαΐου 2006 και επανεξελέγη στις εκλογές της 22ας Μαΐου 2011

Διετέλεσε πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών από τον Ιούνιο του 2004 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2013

Διετέλεσε εκπρόσωπος της Βουλής των Αντιπροσώπων στην κοινοβουλευτική συνέλευση της Δυτικο-Ευρωπαϊκής Ένωσης (Κ.Σ. Δ.Ε.Ε)

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Νεολαίας του ΔH.ΣY. (ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ.), οργανωτικό στέλεχος του μαθητικού τμήματος και πρόεδρος του μαθητικού συμβουλίου της ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ. την περίοδο 1979-1980. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στην Ελλάδα υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Φοιτητικής Παράταξης Κυπρίων “Πρωτοπορία” και μέλος των συμβουλίων της από το 1982 έως το 1985. Ήταν επίσης εκπρόσωπος των φοιτητών στο Συμβούλιο του Τμήματος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων (Ε.Φ.Ε.Κ.) Θεσσαλονίκης. Το 1986 εξελέγη μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ., πρωτοστατώντας στην ίδρυση της Μαθητικής Κίνησης (ΜΑ.ΚΙ.).

Διετέλεσε εκλελεγμένο μέλος της Επαρχιακής Εκτελεστικής Γραμματείας ΔΗ.ΣΥ. Λευκωσίας, το 1990 εξελέγη γραμματέας κλαδικών οργανώσεων, το 1993 επαρχιακός οργανωτικός γραμματέας και το 1999 επαρχιακός γραμματέας ΔΗ.ΣΥ. Λευκωσίας, θέση που υπηρέτησε έως το 2003.

Διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Επιτροπής Σιτηρών Κύπρου από το 1995 έως το 1998 και αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (Α.Η.Κ.) από το 1998 έως το 2001.

Έλαβε μέρος σε εξειδικευμένα σεμινάρια σχετικά με την απελευθέρωση της αγοράς της ενέργειας, τον ανταγωνισμό, το στρατηγικό σχεδιασμό και την αναδιοργάνωση και ανάπτυξη των μονοπωλιακών αγορών στην Κύπρο.

Είναι Επίτροπος Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως του ΔΗ.ΣΥ, μέλος του Συμβουλίου των Επιτρόπων του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗ.ΣΥ., καθώς και μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου του κόμματος.

Είναι επίσης αντιπρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ.

ΣΠΟΥΔΕΣ

Νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο σε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης που σχετίζονται με την εναρμόνιση με το κοινοτικό κεκτημένο και με την απελευθέρωση των μονοπωλιακών αγορών.

Χάρης Γεωργιάδης - Υπουργός Οικονομικών

Ο Χάρης Γεωργιάδης γεννήθηκε το 1972 στη Λευκωσία.

Είναι ο Υπουργός Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας από τις 3 Απριλίου 2013. Προηγουμένως υπηρέτησε για μια σύντομη περίοδο ως Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (1 Μαρτίου-3 Απριλίου 2013).

Είχε την κύρια ευθύνη της υλοποίησης και επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος εξυγίανσης και μεταρρύθμισης της Κυπριακής οικονομίας.

Συμμετέχει στο Eurogroup και στο Συμβούλιο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων (ECOFIN) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπήρξε πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαικής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης για την περίοδο 2014-15 και είναι μέλος του Συμβουλίου Κυβερνητών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης.

Επιλέγηκε από το περιοδικό POLITICO ως ένας από τους 28 ευρωπαίους πολιτικούς με επιρροή για το 2016. Μετέχει στην ομάδα νέων ηγετών για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Πριν το διορισμό του ως Υπουργός υπήρξε Βουλευτής Λευκωσίας του Δημοκρατικού Συναγερμού (2011-2013). Στον Δημοκρατικό Συναγερμό διετέλεσε Εκπρόσωπος Τύπου, μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου, Πρόεδρος της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων και Γενικός Γραμματέας της ΝΕΔΗΣΥ. Παράλληλα, διεύθυνε οικογενειακή ξενοδοχειακή επιχείρηση (1999-2013).

Σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Reading της Βρετανίας (ΒΑ, ΜΑ, 1992-1996). Υπήρξε μεταπτυχιακός ερευνητής στο Ινστιτούτο Ευρωπαικών και Διεθνών Μελετών του ιδίου πανεπιστημίου (1996-98).

Είναι απόφοιτος της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας (1983-90) και υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στην Εθνική Φρουρά ως Λοχίας Πυροβολικού (1990-92).

Είναι παντρεμένος με τη σύμβουλο-εκπαιδευτικό Εύα Γιάγκου Γεωργιάδη και έχουν μια κόρη, τη Λήδα.

Ζέτα Αιμιλιανίδου – Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Η Ζέτα Αιμιλιανίδου γεννήθηκε στη Λευκωσία. Έχει αποκτήσει πτυχίο νομικών σπουδών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος διπλώματος “Marketing Management” του Cyprus Institute of Marketing. Έχει πετύχει στις εξετάσεις του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και είναι εγγεγραμμένη δικηγόρος από το 1978.

Το 1979 διορίστηκε στο Τμήμα Τελωνείων της Κυπριακής Δημοκρατίας και έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της σε όλους σχεδόν τους τομείς του. Κατά την περίοδο 1988 – 1992 εργάστηκε ως μέλος της ομάδας που σχεδίασε κι ετοίμασε την περί Φόρου Προστιθέμενης Αξίας νομοθεσία. Το 1992 διορίστηκε στη θέση του Ανώτερου Λειτουργού ΦΠΑ και το 1996 στη θέση του Πρώτου Τελωνειακού Λειτουργού.

Στις 2 Μαΐου 2000, διορίστηκε αναπληρώτρια Διευθύντρια Τμήματος Τελωνείων και Έφορος ΦΠΑ και από 15 Αυγούστου 2001 μέχρι τις 14 Μαρτίου 2010 κατείχε τη θέση της Διευθύντριας Τμήματος Τελωνείων και Εφόρου ΦΠΑ. Διετέλεσε επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Λιμένων Κύπρου.

Κατά τη διάρκεια της πολύχρονης υπηρεσίας της ήταν υπεύθυνη για την εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου σε ότι αφορά την τελωνειακή νομοθεσία, στα πλαίσια των προενταξιακών διαπραγματεύσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίες κατέληξαν στην πλήρη ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε., την 1 Μαΐου 2004. Υπήρξε επίσης επικεφαλής της ομάδας που ετοίμασε την παρούσα Τελωνειακή Νομοθεσία. Είναι η συγγραφέας του βιβλίου με τίτλο “Ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας στην Κύπρο” που εκδόθηκε το 1992, τη χρονιά που τέθηκε για πρώτη φορά σε ισχύ η περί ΦΠΑ Νομοθεσία.

Από τις 15 Μαρτίου 2010 μέχρι τις 2 Απριλίου 2013 κατείχε τη θέση της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού. Κατά την περίοδο αυτή, είχε την ευθύνη ολοκλήρωσης του 2ου Γύρου Χορήγησης Αδειών Εξερεύνησης Υδρογονανθράκων σε Υπεράκτιες Περιοχές της Κύπρου. Ήταν η Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής, η οποία με βάση τον νόμο είχε την ευθύνη της αξιολόγησης των αιτήσεων των εταιρειών οι οποίες εκδήλωσαν ενδιαφέρον, που τελικά οδήγησε στην υπογραφή συμβολαίων για 5 τεμάχια της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας της, απασχόλησαν το Υπουργείο θέματα που αφορούσαν τη σταδιακή διαφοροποίηση του ενεργειακού ισοζυγίου της χώρας με την ένταξη φυσικού αερίου και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Προτεραιότητα δόθηκε, εξίσου, σε θέματα που αφορούσαν τον ανταγωνισμό, την προστασία των καταναλωτών, την ανάπτυξη της τεχνολογίας και ενθάρρυνση της καινοτομίας, τη δημιουργία υποστηρικτικών υποδομών για την ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, τη στήριξη και ανάπτυξη της βιομηχανίας και την προώθηση εξαγωγών προϊόντων και υπηρεσιών. Δόθηκε παράλληλα ιδιαίτερη έμφαση στην υλοποίηση της στρατηγικής ανάπτυξης του τουρισμού περιλαμβανομένων των θεμάτων της προώθησης του ναυτικού τουρισμού, με την ανάπτυξη των Μαρίνων και τη δημιουργία νέων γηπέδων γκολφ.

Ήταν η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού κατά την περίοδο της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία και διετέλεσε επίσης Πρόεδρος του Ιδρύματος Ενέργειας Κύπρου και του Ειδικού Ταμείου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Εξοικονόμησης Ενέργειας.

Στις 3 Απριλίου 2013 διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Θέση της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Νίκος Χριστοδουλίδης – Υπουργός Εξωτερικών

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης γεννήθηκε στη Γεροσκήπου, στις 6 Δεκεμβρίου 1973.

Αποφοίτησε το 1991 από το Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ στην Πάφο. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, Οικονομικά, Βυζαντινές και Νεοελληνικές Σπουδές στο Queens College του City University of New York, ενώ ακολούθως έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες στο New York University.

Το 2003 αναγορεύθηκε διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έχει διδάξει στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου ως Ειδικός Επιστήμονας στο γνωστικό αντικείμενο «Ιστορία του Μεταπολεμικού Κόσμου». Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Σχέδια Λύσης του Κυπριακού, 1948-1978» (Αθήνα 2009) και «Οι Σχέσεις Αθηνών – Λευκωσίας και το Κυπριακό, 1977 – 1988» (Αθήνα 2013), καθώς επίσης, σειράς επιστημονικής αρθρογραφίας, με θέμα τη σύγχρονη κυπριακή εξωτερική πολιτική και ιστορία.

Από το 1999 είναι μέλος της Διπλωματικής Υπηρεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και έχει υπηρετήσει ως Γενικός Πρόξενος στο Λονδίνο, Αναπληρωτής Αρχηγός Αποστολής της Πρεσβείας της Δημοκρατίας στην Αθήνα και Σύμβουλος στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διετέλεσε επίσης Διευθυντής Γραφείου Υπουργού Εξωτερικών και Διευθυντής Γραφείου Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών. Κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ του ανατέθηκαν καθήκοντα Εκπροσώπου Τύπου της Προεδρίας στις Βρυξέλλες.

Γιώργος Λακκοτρύπης - Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού

Ο Γιώργος Λακκοτρύπης γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 30 Μαΐου, 1970. Είναι παντρεμένος με τη Χριστιάνα και έχουν δύο κόρες 9 χρονών, τη Μαρίνα και την Αγγελίνα.

Απόφοιτος της Αγγλικής Σχολής, σπούδασε Μαθηματικά και Πληροφορική (BSc.) στο Πανεπιστήμιο Keele του Ηνωμένου Βασιλείου (1988- 1991) και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον κλάδο Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) στο Πανεπιστήμιο του Colorado των ΗΠΑ, με υποτροφία Fulbright (1993 – 1995).

Το 1991 προσλήφθηκε από την εταιρεία Ιωάννου & Παρασκευαΐδη ως υπεύθυνος των συστημάτων πληροφορικής στο παράρτημα της εταιρείας στη Βεγγάζη της Λιβύης. Το 1995, επιστρέφοντας στην Κύπρο από τις ΗΠΑ, εργοδοτήθηκε από την IBM Κύπρου. Η εργασία του τα επόμενα έξι χρόνια επικεντρώθηκε στον τομέα των πωλήσεων, εξυπηρετώντας επιχειρήσεις και συνεργάτες της εταιρείας.

Το 2003 ήταν ο πρώτος υπάλληλος που προσέλαβε η Microsoft με αποστολή την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της εταιρείας στη χώρα. Κατόπιν πέντε χρόνων ραγδαίας ανάπτυξης ο κύκλος διοίκησής του επεκτείνεται, και αναλαμβάνει τη θέση του Διευθύνοντος Σύμβουλου Microsoft Κύπρου και Μάλτας.

Παράλληλα, το 2008 διορίζεται από το Υπουργικό Συμβούλιο ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA), θέση στην οποία υπηρέτησε μέχρι τον Νοέμβριο του 2011. Από το 2009 μέχρι και σήμερα συμμετέχει ενεργά ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημόσιας Εταιρείας Φυσικού Αερίου (ΔΕΦΑ).

Τον Νοέμβριο του 2011, τα καθήκοντά του στη Microsoft διευρύνονται με τον διορισμό του ως Διευθυντή Δημόσιου Τομέα, Microsoft Κεντρικής & Ανατολικής Ευρώπης, θέση την οποία κατέχει μέχρι σήμερα. Κύρια αποστολή του είναι η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της εταιρείας σε 24 χώρες οι οποίες εκτείνονται από τον χώρο των Βαλκανίων μέχρι τις χώρες της Βαλτικής και από το Καζακστάν και την Κεντρική Ασία μέχρι την Κύπρο και τη Μάλτα.

Ο Γιώργος Λακκοτρύπης φέρει μαζί του πληθώρα εμπειριών τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο σε ό,τι αφορά τη χρηστή και αποτελεσματική διοίκηση, την επίτευξη βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων στόχων, τον στρατηγικό σχεδιασμό, θέματα φυσικού αερίου, στρατηγικών συνεργασιών και πολυδιάστατων διαπραγματεύσεων κ.ά.

Κωνσταντίνος Πετρίδης – Υπουργός Εσσωτερικών

Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία την 1η Ιουλίου 1974

Κατείχε το αξίωμα του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω από την 1η Μαρτίου 2013, μετά τον διορισμό του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη μέχρι και τις 11 Μαΐου 2017 όταν διορίστηκε Υπουργός Εσωτερικών. Πέραν των καθηκόντων του ως Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, του είχε ανατεθεί και η πολιτική εποπτεία της Διοικητικής και Αναπτυξιακής Μεταρρύθμισης.

Διετέλεσε Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) από τον Σεπτέμβριο του 2011.

Το 2006, προσελήφθη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις Βρυξέλλες, όπου και εργάστηκε ως οικονομολόγος στη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2011. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διετέλεσε διαπραγματευτής σε συμφωνίες απελευθέρωσης του εμπορίου μεταξύ ΕΕ και τρίτων χωρών, ενώ εργάστηκε και σε θέματα δημόσιων ενισχύσεων στον τομέα των μεταφορών.
Από το 2000 μέχρι το 2006, διετέλεσε Ανώτερος Λειτουργός στον Σύνδεσμο Τραπεζών Κύπρου και εκπρόσωπος του Συνδέσμου στην Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ομοσπονδία και στην Εθνική Επιτροπή Προετοιμασίας για την Υιοθέτηση του Ευρώ. Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, το 2000, εργάστηκε σε θέματα εναρμόνισης στη Διεύθυνση Σχέσεων Κύπρου-ΕΕ, στο Γραφείο Προγραμματισμού
Είναι απόφοιτος της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας, σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ και, ακολούθως, απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στην Πολιτική Οικονομία (MSc Political Economy of Transition in Europe) από τη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (London School of Economics).

Βασιλική Αναστασιάδου - Υπουργός Συγκοινωνιών

Τόπος καταγωγής και ημερομηνία γέννησης: Λευκωσία, 3 Μαΐου 1958.
Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμη με τον Στέλιο Αναστασιάδη. Έχει μία κόρη και ένα γιο.
Σπουδές: Νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο (LLM in European Union Law) στο Πανεπιστήμιο του Leicester.
Ξένες γλώσσες: Αγγλική.

Δραστηριότητες:
Ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τη μουσική και ιδιαίτερα με το έντεχνο τραγούδι κατά τη διάρκεια των μαθητικών και φοιτητικών της χρόνων. Μετά την τουρκική εισβολή ερμήνευσε μελοποιημένα ποιήματα εμπνευσμένα από την τραγωδία του 1974. Το 1977 εκπροσώπησε την Κύπρο στο φεστιβάλ τραγουδιού του Έντμοντον, στον Καναδά, στο πλαίσιο των Κοινοπολιτειακών Αγώνων.

Επαγγελματική σταδιοδρομία:
Εργάστηκε ως ασκούμενη δικηγόρος και απέκτησε άδεια άσκησης του επαγγέλματος. Το 1983 διορίστηκε Γραμματέας Κοινοβουλευτικών Επιτροπών στην Υπηρεσία Κοινοβουλευτικών Επιτροπών της Βουλής των Αντιπροσώπων. Ανήλθε σε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας της υπηρεσίας αυτής. Το 1999, επιπρόσθετα με τα καθήκοντα της θέσης Πρώτου Γραμματέα Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, που κατείχε, της ανατέθηκε ο συντονισμός της έκτακτης υπηρεσίας της Βουλής που ανέλαβε το έργο για την εναρμόνιση της κυπριακής νομοθεσίας με το κοινοτικό κεκτημένο. Το 2002 διορίστηκε Διευθύντρια της νεοσυσταθείσας τότε Υπηρεσίας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, θέση από την οποία εργάστηκε για την επιτυχή ολοκλήρωση της εναρμόνισης με το κοινοτικό κεκτημένο μέχρι την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. To 2007 διορίστηκε Διευθύντρια της Υπηρεσίας Κοινοβουλευτικών Επιτροπών και το 2013 Γενική Διευθύντρια της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Κωνσταντίνος Ιωάννου – Υπουργός Υγείας

Επίθετο: Ιωάννου
Όνομα: Κωνσταντίνος
Ημερ γεννήσεως: 24.03.1969
Οικογενιακή κατάσταση: Παντρεμένος 3 παιδιά

Επαγγελματική Εμπειρία:
2006 –Σήμερα – Ιδρυτής και Διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία C.C. Coffee Company. η οποία κατέχει τα δικαιώματα χρήσης των Gloria Jean’s Coffees International στην Κύπρο με 12 καταστήματα.
1997 – Σήμερα - I.M.H. Ltd – Ιδρυτής, Σύμβουλος και Μέλος ΔΣ.

H IMH είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός μεταφοράς γνώσης και πληροφόρησης στα στελέχη της κυπριακής αγοράς. Οι υπηρεσίες της περιλαμβάνουν διοργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων, ημερίδων και εμπορικών εκθέσεων, ειδικευμένα business media,καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες ανθρώπινου κεφαλαίου. Η IMH εκδίδει τo μηνιαίο IN Business και το αγγλόφωνο GOLD, και , επίσης,διαχειρίζεται το IN Business Portal, το GOLD Portal και το ΡΕΠΟΡΤΕΡ portal.

May 2001 –Sep 2002 Autoland Finance and Investment – Διευθυντής

1996- 2001 Real Time Hospitality Intelligence, USA- Διευθύνων Σύμβουλος και Μελος ΔΣ – Εταιρεία παροχής πληροφοριών στον ξενοδοχειακό κλάδο στις ΗΠΑ.

1995 - 1996 Palm Beach hotel (****), Larnaca, Cyprus - Βοηθός Διευθυντής

Μόρφωση:
1980-1987 – The English School Nicosia Cyprus
1989 - 1992 Manchester School of Management, UMIST, U.K.
- BSc (Hons), Management Sciences με ειδίκευση στην λογιστική και μάρκετινγκ
- Διατριβή “A five year Marketing Plan for Cyprus as a Tourist Destination”.
1993 - 1995 School of Hotel Administration, SC Johnson Business School - Cornell University, USA – Μεταπτυχιακό με τιμητική διάκριση
- Master of Management in Hospitality MMH
- Τιμητική Υποτροφία από Fulbright Publications
1995 - The Conference & Incentive markets. Opportunities for the Cyprus Tourism Industry.
1996 - How to apply Yield Management in the Hotel Industry
1996 - A reliable tool for measuring guest satisfaction in hotels
1997 - How to attract Conferences & Incentives in your Hotel.
1998 - How to implement Total Quality Management (TQM) in the hospitality industry.
1999 – The impact of Euro on Tourism

Νατάσα Πειλίδου - Υφυπουργός Ναυτιλίας

Η Νατάσα Πηλείδου αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με πτυχίο πρώτης τάξης με διάκριση στη Γαλλική και Ιταλική Φιλολογία. Είναι μέλος του Institute of Chartered Accountants in England and Wales και του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου.
Διαθέτει επαγγελματική εμπειρία πέραν των δώδεκα ετών, κυρίως σε διευθυντικές θέσεις. Συγκεκριμένα, εργάστηκε με την PwC στην Κύπρο, στο Μιλάνο και στο Λονδίνο στους τομείς παροχής ελεγκτικών, φορολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών σε πολυεθνικές εταιρείες όπως τράπεζες, χρηματοοικονομικοί οργανισμοί, ασφαλιστικές εταιρείες και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους τομείς της ενέργειας, κατασκευής έργων, ναυπήγησης και πώλησης προϊόντων ταχείας κατανάλωσης. Μέχρι την 31η Μαρτίου είναι η Περιφερειακή Διευθύντρια Επιχειρήσεων στην Baker Tilly για την Κύπρο, Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία και Μολδαβία και αναλαμβάνει τη θέση της Γενικής Διευθύντριας του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (CIPA).

Σάββας Αγγελίδης – Υπουργός Άμυνας

• Επίθετο: Αγγελίδης
• Όνομα: Σάββας
• Ημερομηνία γέννησης: 26/1/1974
• Υπηκοότητα: Κυπριακή
• Εκπαίδευση:
Όνομα Σχολής / Πανεπιστημίου Περίοδος Φοίτησης Πτυχίο / Δίπλωμα που αποκτήθηκε
Από Μέχρι
Gray’s Inn- Bar Vocational Course 1996 1997 Barrister at Law
Πανεπιστήμιο Birmingham 1993 1996 Πτυχίο Νομικής- LLB

• Μέλος επαγγελματικών οργανισμών : 

Υπήρξε Μέλος της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων
Εκπροσώπησε την Δικηγορική Εταιρεία στον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Σωματικών Βλαβών
• Παρούσα θέση: Δικηγόρος- Νομικός Σύμβουλος, Ιδρυτικός Συνέταιρος και Διευθυντής στο Δικηγορικό Γραφείο Αγγελίδης, Ιωαννίδης, Λεωνίδου Δ.Ε.Π.Ε.
• Κύρια προσόντα:
Ασκεί την Δικηγορία από το 1997 συμπεριλαμβανομένων των θεμάτων ποινικού, αστικού και εταιρικού δικαίου, αστική ευθύνη εργοδότη και διεκδίκηση μεγάλων αποζημιώσεων που αφορούν ιατρική αμέλεια καθώς επίσης μέρος σε διαιτησίες. Πρώτευσε στις εξετάσεις του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου για απόκτηση άδειας άσκησης Δικηγορίας.
Καθηγητής Ποινικού δικαίου και Ποινικής Δικονομίας στο Frederick University.
Συγγραφέας Νομικών Άρθρων.
Ομιλητής σε συνέδρια για ποικίλα νομικά ζητήματα.

• Επαγγελματική εμπειρία:
Επιχείρηση / Οργανισμός Περίοδος Θέση Περιγραφή Καθηκόντων *
Από Μέχρι
Δικηγορικό Γραφείο Χρυσαφίνης & Πολυβίου/ Κώστας Δημητριάδης και Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε. 1997 1999 Δικηγόρος- Νομικός Σύμβουλος 1. Συμπλήρωση άσκησης

2. Σύνταξη δικογράφων και γνωματεύσεων σε όλα τα νομικά ζητήματα
3.Προετοιμασία και αξιολόγηση νομικών εργασιών (εμπορικές συμφωνίες, ασφαλιστικά συμβόλαια)
4. Σύνταξη συμβολαίων
5.Νομική Έρευνα και προετοιμασία υποθέσεων για το δικαστήριο
6. Εμφανίσεις στο Δικαστήριο για ακροάσεις

LICA LAW PARTNER ORPHANIDES 1999 2010 Δικηγόρος-Νομικός Σύμβουλος

1.Νομικές γνωματεύσεις ιδιαίτερα σε ποινικό, αστικό και εταιρικό δίκαιο
2.Χειρισμός και σύνταξη νομικών εγγράφων στα πλαίσια διαφόρων project.

Αγγελίδης, Ιωαννίδης, Λεωνίδου Δ.Ε.Π.Ε 2010 Έως και σήμερα Συνέταιρος- Διευθυντής- Δικηγόρος 1.Νομικές γνωματεύσεις ιδιαίτερα σε ποινικό, αστικό και εταιρικό δίκαιο
2.Χειρισμός περίπλοκων δικαστηριακών υποθέσεων ιατρικής αμέλειας, ποινικού δικαίου και τραυματισμών.
3.Χειρισμός και σύνταξη νομικών εγγράφων στα πλαίσια διαφόρων project.
4. Αντιπροσώπευση του γραφείου στον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Δικηγόρων προσωπικών Τραυματισμών

Κώστας Χαμπιαούρης - Υπουργός Παιδείας

Γεννήθηκε στην Έμπα της Πάφου το 1963. Αποφοίτησε από το 9ο Γυμνάσιο Λεμεσού και στη συνέχεια υπηρέτησε στην Εθνική Φρουρά.
Σπούδασε παιδαγωγικά στην Παιδαγωγική Ακαδημία Κύπρου και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα στα Πανεπιστήμια Κύπρου και Bath της Μ. Βρετανίας απ’ όπου έλαβε τους τίτλους ΜΑ στη Μαθηματική Παιδεία και ΜΑ in Education αντίστοιχα. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου αναγορεύθηκε ως διδάκτορας. Μετεκπαιδεύτηκε, με υποτροφία του Fulbright, στο Πανεπιστήμιο Connecticut των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής σε θέματα Πληροφορικής στην Εκπαίδευση.
Εργάζεται στη Δημοτική Εκπαίδευση για 32 συναπτά έτη. Υπηρέτησε ως Δάσκαλος, Βοηθός Διευθυντής, Διευθυντής, Επιθεωρητής και τώρα κατέχει τη θέση του Πρώτου Λειτουργού Εκπαίδευσης. Είναι Προϊστάμενος της Μονάδας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ) και Πρόεδρος της Ενδοτμηματικής Επιτροπής Μαθηματικών. Εκπροσωπεί τη Γενική Διευθύντρια του ΥΠΠ στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος «Γ. Ν. Καλογερόπουλος».
Τον Αύγουστο του 2015 διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολής Τυφλών «Άγιος Βαρνάβας», θέση την οποία κατέχει μέχρι και σήμερα.
Συνεργάστηκε κατά καιρούς, ως επισκέπτης καθηγητής, με διάφορα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Κυπριακού Επιστημονικού Συνδέσμου Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (ΚΕΣΕΑ-ΤΠΕ). Συνέβαλε στη διοργάνωση εκπαιδευτικών συνεδρίων και στην εφαρμογή πολλών ερευνητικών προγραμμάτων. Συμμετείχε σε συνέδρια και άλλες ευρωπαϊκές δράσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο.
Είναι νυμφευμένος με την Ελένη Τζιαούρη-Χαμπιαούρη κι έχουν δύο παιδιά, την Ιωάννα και τον Νικόλα.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X