ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Αρπάχτηκαν» στην Βουλή για τον Συνεργατισμό

Και η ένταση καλά κρατεί

Δεν λέει να κοπάσει η ένταση που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες με αφορμή τον Συνεργατισμό. Ήδη από χθες υπήρξε ένταση μεταξύ της Άννα Θεολόγου και του εκπροσώπου της Κεντρικής Τράπεζας Γιάγκου Δημητρίου.

Σήμερα το σκηνικό έντασης μεταφέρθηκε στην ολομέλεια της βουλής όταν ο Αβέρωφ έκανε πρόταση όπως το επίμαχο θέμα του Συνεργατισμού να μην συζητηθεί σήμερα αλλά σε ειδική επιτροπή. Τα αίματα άναψαν με την ατάκα του Προέδρου του ΔΗΣΥ που είπε ότι πολλά που λέγονται στην βουλή έχουν σκορπίσει πανικό, κάνοντας παράλληλα κάλεσμα για περισσότερη προσοχή
Τότε τον λόγο πήρε η Ειρήνη που τόνισε ότι είναι ο ΥΠΟΙΚ που σκόρπισε τον πανικό στην χθεσινή συνεδρία της επιτροπής ελέγχου όταν επεσήμανε πως η βουλή θα συζητά για την κατάρρευση άλλης τράπεζας αν δεν βελτιωθεί το νομικό πλαίσιο. Η κυρία Χαραλαμπίδου δεν σταμάτησε εκεί ρίχνοντας τα πυρά της και στον εκπρόσωπο της Κεντρικής Τράπεζας, λέγοντας ότι εκβίασε όταν οτι αν δεν ψηφιστεί θα καταρρεύσει η κυπριακή οικονομία.

Διαβάστε επίσης: Άναψαν τα αίματα! «Εγώ αποχωρώ δεν δέχομαι να με προσβάλλουν»

«Να μην ρίχνετε ευθύνες σε άλλους» ανέφερε ο Άντρος Κυπριανού καλώντας όλους να χαμηλώσουν τους τόνους. «Τα πέντε νομοσχέδια είναι διαφορετικά ο συνεργατισμός πτώχευσε και πουλήθηκε» σημείωσε ο κ. Κυρπιανού προκαλώντας τη δυσφορία του Αβέρωφ Νεοφύτου. «Τον χορό των δηλώσεων τον ξεκινήσατε εσείς, δεν ξέρω αν συνειδητοποιείτε τι ακριβώς έχετε πει» ανέφερε ο Γιώργος Λουκαϊδης ξεκαθαρίζοντας πως το ΑΚΕΛ θέλει να συζητηθεί το θέμα του Συνεργατισμού σήμερα.

«Δεν ζήτησα να ακυρωθεί ζήτησα η συζήτηση να μεταφερθεί» ανέφερε ο Αβέρωφ Νεοφύτου σημειώνοντας πως συμφωνεί με την θέση του Μαρίνου Σιζόπουλου για μεταφορά της συζήτησης του Συνεργατισμού.

«Υπάρχει κανείς από μας που πιστεύει ότι η συζήτηση στη βουλή θα προκαλέσει λιγότερη ζημιά από τον δημόσιο λόγο που διεξάγεται το τελευταίο διάστημα;» διερωτήθηκε η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου μετά και τις δηλώσεις του Γιώργου Λουκαϊδη σημειώνοντας πως η ζημιά θα εξαρτηθεί από τον τόνο που θα έχουν τα πολιτικά πρόσωπα.

Έντονος ήταν και ο Γιώργος Περδίκης για τις δηλώσεις ότι η επιτροπή ελέγχου επέτρεψε να ακουστούν όσα ακούστηκαν. Όπως επεσήμανε η προεδρεύουσα Ειρήνη Χαραλαμπίδου αφαίρεσε τον λόγο σε πρόσωπο που ήθελε να πει λεπτομερώς για τις συνέπειες αν δεν ψηφιστεί.

Μετά και από ψηφοφορία αποφασίστηκε με 28 ψήφους υπέρ και 16 ψήφους κατά η συζήτηση για τον Συνεργατισμό.

*Με πληροφορίες από Καθημερινή 

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση