ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

«Περισσότερη αγάπη (από τον Κληρίδη) πεθαίνεις»

«Τόσο πολύ μας νοιάζεται;»

Πρώτο θέμα συζήτησης ήταν την Τετάρτη σε δημοσιογραφικά πηγαδάκια η δήλωση που έκανε ο Γενικός Εισαγγελέας προειδοποιώντας δημοσιογράφους και Μέσα Ενημέρωσης να προσέχουν τι γράφουν και μεταδίδουν για τα emails που φέρονται να έχουν υποκλαπεί από ηλεκτρονικό λογαριασμό της Εισαγγελέως Ελένης Λοϊζίδου γιατί κινδυνεύουν με τρία χρόνια φυλάκιση!

Όπως αναφέρει, επί τούτου, ο Ονασαγόρας, στο #PoliticsBlog της εφημερίδας «Η Καθημερινή», ακολούθησε έντονη συζήτηση και αντίδραση από δημοσιογράφους η οποία οδήγησε σε ανακοίνωση από την Ένωση Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ) κατά του Γενικού Εισαγγελέα (χωρίς όμως να τον κατονομάζει), ότι υπό το πρόσχημα της ευνομίας και της ευταξίας δεν μπορεί να επιχειρείται συρρίκνωση ή παρεμπόδιση της ελευθεροτυπίας. "Η ελευθεροτυπία είναι ακρογωνιαίος λίθος του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, ούτε απειλείται, ούτε εκφοβίζεται. Αντιθέτως διαφυλάσσεται και ενισχύεται από όλους τους θεσμούς σε μια ευνομούμενη πολιτεία" αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΣΚ. Στην κατάληξη μάλιστα της ανακοίνωσης αναφέρεται ότι πρέπει να "αφεθεί η δημοσιογραφία να επιτελέσει απρόσκοπτα την αποστολή της".

Ο Γενικός Εισαγγελέας ενοχλημένος από την ανακοίνωση επανήλθε με νέα δήλωση για να υποστηρίξει "ούτε απείλησα, ούτε εκφόβισα κανένα, απλά εξήγησα τους λόγους για τους οποίους πρέπει να προστατεύονται οι διαδικασίες όπως ο νόμος ορίζει"..

«Μεγάλη η αγάπη του Κωστάκη για τους δημοσιογράφους, αλλά δεν είναι λίγο όψιμη;»

Η απορία που διατύπωσε χθες συνάδελφος, ο οποίος συζητούσε έντονα σε δημοσιογραφικό πηγαδάκι ήταν "ποια ήταν η αιτία της πρώτης παρέμβασης του Γενικού Εισαγγελέα;" και συνέχισε: "Τι ήθελε να μας πει ο... ποιητής; Γιατί αναφέρθηκε ονομαστικά και λεπτομερώς στον νόμο -διατάξεις του Άρθρου 122 του Ποινικού Κώδικα Κεφ. 154- σαν να μας κουνούσε το δάκτυλο; Τόσο πολύ μας αγαπά τους δημοσιογράφους και τόσο πολύ νοιάζεται να μην έχουμε περιπέτειες με τη δικαιοσύνη; Γι' αυτό και από την αρχή που έσκασε μύτη η αποκάλυψη για τα emails που αποδίδονται στην Λοϊζίδου βγήκε και μίλησε για έρευνες εναντίον όσων μεταδίδουν το περιεχόμενο των μηνυμάτων;"

"Περισσότερη αγάπη πεθαίνεις ή απλά οδηγείσαι στο δικαστήριο!" σάρκασε άλλος συνάδελφος για να προσθέσει: "Μεγάλη η αγάπη του Κωστάκη για τους δημοσιογράφους αλλά δεν είναι λίγο όψιμη; Γιατί δεν είχε την ίδια ευαισθησία και δεν έκανε την ίδια "φιλική" προειδοποίηση σε άλλες περιπτώσεις αποκάλυψης emails και στοιχείων; Όχι μόνο για τη λίστα Λαγκάρντ και τα panama papers αλλά και για την πιο πρόσφατη υπόθεση με τα paradise papers που βγήκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα 186 Κυπρίων,εταιρειών και ατόμων; Αυτοί δεν έχουν ψυχή;"...

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση