ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Με κλάματα και χειροκροτήματα άνοιξε το οδόφραγμα της Δερύνειας (pics,vid)

«Σήμερα σκότωσαν δεύτερη φορά το παιδί μου»

Άνοιξε το οδόφραγμα της Δερύνειας.  Μεγάλη ουρά από αυτοκίνητα καθώς και πλήθος κόσμου άρχισε τη διέλευση εν μέσω διαμαρτυριών από άτομα που αντιτίθενται στη διάνοιξη του οδοφράγματος.

Εκατόν και πλέον άτομα βρίσκονταν από νωρίς το πρωί στο οδόφραγμα αναμένοντας το άνοιγμα.

Στο οδόφραγμα βρίσκεται αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ υπό επαρχιακό γραμματέα Αμμοχώστου Χρύσανθο Ζαννέττου και αντιπροσωπεία του Μετώπου Νεολαίας ΕΛΑΜ.

Με ελιά, η όποια θα φυτευτεί από κοινού με τους τουρκοκύπριους κοντά στο οδόφραγμα υποδέθηκαν τον δήμαρχο Δερύνειας ο όποιος συγκινημένος ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν για την διάνοιξη των οδοφραγμάτων

Δείτε τις δηλώσεις:

Νωρίτερα στρατιώτες της ΕΦ μετακίνησαν οδοφράγματα από την περιοχή.

Πολίτης ανέφερε ότι ανέμεναν πολλά χρόνια, 44, τη διάνοιξή του οδοφράγματος «περιμένουμε να επισκεφθούμε το σπίτι μας που είναι στην κάτω Δερύνεια», είπε.

Στο σημείο βρίσκονται οργανωμένα σύνολα αντίθετα με το άνοιγμα του οδοφράγματος αλλά και η οικογένεια του ήρωα Σολωμού Σολωμού ο οποίος δολοφονήθηκε το 1996, συγκεκριμένα εκεί είναι ο πατέρας του κρατώντας τη φωτογραφία του γιού του στα χέρια.

Μάλιστα είπε ότι είναι σαν να σκοτώνουν δεύτερη φορά το παιδί του.

Νωρίτερα: 

Ανοίγουν σήμερα το μεσημέρι τα οδοφράγματα Λεύκας - Απλικίου και Δερύνειας.


Οδόφραγμα Δερύνειας: Ο κατοχικός στρατός εμπόδιζε τα οχήματα να προσέλθουν στο σημείο


Τα οδοφράγματα Λεύκας - Απλικίου και Δερύνειας θα είναι αντίστοιχα το τέταρτο και το πέμπτο οδόφραγμα που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ.

 Το συνολικό ποσό που έχει επενδύσει μέχρι στιγμής η ΕΕ για την υποστήριξη του ανοίγματος και των πέντε οδοφραγμάτων στην Κύπρο από το 2006 ανέρχεται σε περίπου 6,5 εκατομμύρια ευρώ. Τα έργα έχουν υλοποιηθεί από το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη (UNDP).
 
Όσον αφορά το οδόφραγμα Λεύκας-Απλίκίου, το συνολικό μήκος του βελτιωμένου δρόμου είναι 1.260 μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της ουδέτερης ζώνης και του βόρειου τμήματος. Κατασκευάστηκαν επίσης χαντάκια και στις δύο πλευρές του δρόμου για τη μεταφορά βρόχινου νερού, τοίχοι αντιστήριξης, σωληνώσεις και άλλες κατασκευές, ενώ τοποθετήθηκαν, οδικές πινακίδες και σήματα τροχαίας για τη διαχείριση της κυκλοφορίας και την ασφάλεια


 
Σε σχέση με το οδόφραγμα της Δερύνειας, το συνολικό μήκος του βελτιωμένου δρόμου είναι 2.915 μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της ουδέτερης ζώνης και του βορείου τμήματος. Κατασκευάστηκαν επίσης χαντάκια και αγωγοί αποχέτευσης για το νερό της βροχής. Τοποθετήθηκαν επίσης οδικές πινακίδες και σήματα τροχαίας για τη διαχείριση της κυκλοφορίας και την ασφάλεια.

Στο σημείο του οδοφράγματος της Δερύνειας βρέθηκαν από νωρίς το πρωί μέλη του ΕΛΑΜ οι οποίοι που αντιδρούν στο άνοιγμα χαρακτηρίζοντας το «οδόφραγμα ντροπής».


 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X