ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νέα σελίδα για τον ΔΗΣΥ

Όλα όσα έγιναν στο 24News

24news team

Στις κάλπες προσήλθαν σήμερα περισσότερα από 20.000 μέλη του Δημοκρατικού Συναγερμού για να εκλέξουν τον νέο Πρόεδρο του κόμματος ενώ θα ακολουθήσει παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση για όλη την υπόλοιπη ηγεσία, την Κυριακή 7 Μαΐου, υποψήφιοι ήταν η Αννίτα Δημητρίου και ο Δημήτρης Δημητρίου.  

Δηλώσεις Αβέρωφ Νεοφύτου μετά την εκλογή Αννίτας

Σε δηλώσεις του ο απερχόμενος Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ανέφερε ότι η σημερινή μέρα έστειλε το μήνυμα ότι είναι «βαθιές οι ρίζες αυτής της παράταξης για όσους νόμισαν ότι μπορούν να την διασπάσουν»

Δ Δημητρίου: Θα είμαι δίπλα στην Αννίτα Δημητρίου, η ανανέωση επιτεύχθηκε

Στις πρώτες του δηλώσεις, ο κ. Δημητρίου διαβεβαίωσε ότι θα είναι δίπλα στην Αννίτα Δημητρίου, τονίζοντας ότι ο ένας από τους τρεις του στόχους, η ανανέωση, επιτεύχθηκε.

Ευχαρίστησε παράλληλα τον Αβέρωφ Νεοφύτου για την προσφορά και τη στήριξή του, λέγοντας ότι οι όποιες διαφωνίες μένουν στο παρελθόν .

«Ανοίγει μια νέα εποχή στην ιστορία της παράταξής μας. Στον αγώνα για ένα δυνατό ΔΗΣΥ θα είμαι στην πρώτη γραμμή», δήλωσε.

Έφτασε ο Δημήτρης Δημητρίου

Στα κεντρικά γραφεία του ΔΗΣΥ έφτασε ο Δημήτρης Δημητρίου. Στο σημείο τον περίμεναν υποστηρικτές του.

Στην Πινδάρου ο Αβέρωφ

Στην Πινδάρου έφθασε και ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος ανεβαίνει στον πέμπτο όροφο.

 

Εξήγγειλε υποψηφιότητα για αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ο Ευθύμιος Δίπλαρος

Νέα Πρόεδρος η Αννίτα Δημητρίου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες

Την συνεχάρη τηλεφωνικώς ο Δ. Δημητρίου

Έκλεισαν οι κάλπες - Ξεκίνησε η καταμέτρηση

Στις 6:00 το απόγευμα έκλεισαν οι κάλπες και ξεκίνησε η καταμέτρηση των ψήφων. Σημειώνεται ότι το αποτέλεσμα αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι τις 8:00 το βράδυ.

Μέχρι τις 17:30 το απόγευμα ψήφισαν συνολικά 20.050 μέλη του ΔΗΣΥ

Λευκωσία: 41%

Λεμεσός: 38,5%

Λάρνακα: 45,7%

Πάφος: 38,5%

Αμμόχωστος: 44.3%

Στο 37,06% το ποσοστό προσέλευσης μέχρι τις 17:00

Στο 37,06% ανήλθε στις 17:00 η συμμετοχή των εγγεγραμμένων μελών στον ΔΗΣΥ που έχουν δικαίωμα ψήφου στην Έκτακτη Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του κόμματος. Το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν 19.055 μέλη.

Στο 30% η συμμετοχή στις εκλογές

Στο 30,5% ανήλθε στις 15:00 η συμμετοχή των εγγεγραμμένων μελών στον ΔΗΣΥ που έχουν δικαίωμα ψήφου στην Έκτακτη Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του κόμματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, 15.463 άτομα έχουν ψηφίσει από τα 50.660 μέλη. Η εκλογική διαδικασία άρχισε στις 9 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 6 το απόγευμα χωρίς διακοπή.

Στο 19% το ποσοστό προσέλευσης μέχρι τις 12:00

Ανακοινώνεται ότι μέχρι τις 12μμ το εκλογικό τους δικαίωμα στην Έκτακτη Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού άσκησαν 9.621 μέλη, ήτοι ποσοστό 19%.

Ψήφισε η Αννίτα Δημητρίου - «Δεν υπάρχει νικητής και χαμένος»

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι εδώ ισχυρός, ενωμένος, πρωταγωνιστής στην πολιτική σκηνή, ανέφερε σε δηλώσεις της μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος η υποψήφια για την Προεδρία του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου.

Καλώντας τον κόσμο να προσέλθει στην κάλπη ανέφερε πως η επόμενη μέρα θα πρέπει να βρει ενωμένο το κόμμα. «Από αύριο» σημείωσε «περνάμε σε μία νέα εποχή και κρατάμε τα κεκτημένα».

Πρόσθεσε ότι δεν θεωρεί ότι υπάρχει νικητής και χαμένος, καθώς «είμαστε μέλη της ίδιας οικογένειας».

Ψήφισε ο Αβέρωφ Νεοφύτου

Είμαι βέβαιος ότι αυτή η ιστορική παράταξη θα είναι η πρωταγωνιστική δύναμη, υπηρετώντας τις αρχές και τις αξίες για τις οποίες ιδρύθηκε από τον Γλαύκο Κληρίδη», δήλωσε μεταξύ άλλων ο απερχόμενος Πρόεδρος του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ερωτηθείς πού θα τον βρει η επόμενη μέρα, ο κ. Νεοφύτου είπε «μαχόμενος γι’ αυτές τις αρχές και τις αξίες για τις οποίες είμαστε Συναγερμικοί και θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις τη νέα ηγεσία. Η ενότητα για εμάς δεν είναι σχήμα λόγου».

Στην Πινδάρου ο Αβέρωφ Νεοφύτου

Ψήφισε ο Ν. Αναστασιάδης: Όποιος και να εκλεγεί η πορεία της παράταξης θα παραμείνει πρωταγωνιστική

Όποιος και να εκλεγεί η πορεία της παράταξης θα παραμείνει πρωταγωνιστική, είπε ο Νίκος Αναστασιάδης, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

Σε ερώτηση να πει ποιος είναι ο δικός του εκλεκτός, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε πως «είχα την εντύπωση πως η άσκηση του δικαιώματος ψήφου είναι μυστική. Αφήστε με να το διατηρήσω αυτό».

Ψήφισε ο Ιωάννης Κασουλίδης

Σάβια Ορφανίδου: Διεκδικεί την Αντιπροεδρά ΔΗΣΥ

Την απόφασή της να διεκδικίσει τη θέση του Αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ, γνωστοποίησε η Σάββια Ορφανίδου, τονίζοντας ωστόσο ότι σήμερα δεν είναι η μέρα για να μπαίνουμε στην επόμενη διαδικασία.

«Θα πρέπει με σεβασμό να ακολουθήσουμε τις σημερινές διαδικασίες και να τις ολοκληρώσουμε. Θα πρέπει να στηρίξουμε όποιο νεαρό στέλεχος εκλεγεί. Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει έτοιμους. Εδώ είμαστε εδώ για να προσφέρουμε», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόλοιπη ηγετική πυραμίδα θα συμπληρωθεί βάση και του καταστατικού του κόμματος στις αρχές Μαΐου στο Παγκύπριο Συνέδριο. Στις 6 Μαΐου θα γίνει και ο απολογισμός της πενταετίας, ενώ η παγκύπρια εκλογική συνέλευση για όλη την υπόλοιπη ηγεσία, δηλαδή για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου, των τριών Αντιπροέδρων ,των 25 αιρετών μελών του Πολιτικού Γραφείου και της προέδρου της ΓΟΔΗΣΥ θα γίνει την επόμενη μέρα, 7 Μαΐου.

Ψήφισε ο Δημήτρης Δημητρίου

«Σήμερα είναι η μέρα που οι αγνοί, περήφανοι Συναγερμικοί μιλούν. Είναι η μέρα που οι ελεύθερα σκεπτόμενοι Συναγερμικοί ψηφίζουν. Είναι η μέρα που όλοι αυτοί οι άνθρωποι που στάθηκαν απέναντι στα κατεστημένα μιλούν. Είναι η μέρα της καθαρής αλλαγής, των καθαρών θέσεων. Είναι η μέρα να χτίσουμε ένα νέο, καθαρό Συναγερμό. Καλώ λοιπόν όλους τους Συναγερμικούς να προσέλθουν σήμερα στις κάλπες για αυτό το νέο Συναγερμό που θέλουμε», δήλωσε ο Δημήτρης Δημητρίου.

Ερωτηθείς πού θα τον βρει η επόμενη μέρα, είπε ότι «από απόψε το βράδυ θα είμαστε όλοι εδώ για να σηκώσουμε μαζί τα χέρια για τον μεγάλο, δυνατό Συναγερμό που θα πρέπει να είναι σύντομα ξανά πρωταγωνιστής στην πολιτική σκηνή της χώρας».

Ερωτηθείς εάν εκλεγεί, ποια θα είναι η θέση της κ. Αννίτας Δημητρίου, ανέφερε ότι θα είναι Πρόεδρος της Βουλής, εκ των πραγμάτων θα έχει ένα σημαντικό ρόλο να επιτελέσει και στον ΔΗΣΥ και στην χώρα.

Στην Πινδάρου Δ. Δημητρίου και Κ. Κούσιος

Στα κεντρικά γραφεία του ΔΗΣΥ, για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, έφτασαν οι Δημήτρης Δημητρίου, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, και Κυριάκος Κούσιος.

 

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση