ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οδυσσέας: Η Κυβέρνηση υποσκάπτει εμπράκτως το έργο μας

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ του Γενικού Ελεγκτή και της Κυβέρνησης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ του Γενικού Ελεγκτή και της Κυβέρνησης, με τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη να προβαίνει σε νέα ανάρτηση αναφορικά με τις εξουσίες της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Όπως αναφέρει, «μετά την πρωτοφανή από το 1960 θέση της Κυβέρνησης ότι οι εξουσίες της ΕΥ τελούν υπό την έγκριση της ΝΥ (αμφισβήτηση την οποία αρμόδιο να εξετάσει είναι το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο), η Κυβέρνηση προχωρεί σε έμπρακτη υπόσκαψη του έργου μας ζητώντας σήμερα μετακίνηση προσωπικού της πρώην Ελεγκτικής Συνεργατισμού (ΕΥΣΕ) που ήταν τοποθετημένο στην ΕΥ από το 2014. Κι ενώ η μέχρι τώρα συνεννόηση ήταν ότι το προσωπικό που δόθηκε καθ’ υπόδειξη της Τρόικας θα αντικαθίστατο, σήμερα ξαφνικά η θέση άλλαξε. Εκφράζουμε την απογοήτευσή μας».

Προσθέτει ότι «η σημερινή ανακοίνωσή μας αποδεικνύει επίσης πόσο άδικη και απαράδεκτη ήταν η κατασυκοφάντηση του Γενικού Ελεγκτή από τους εκπρόσωπους της Κυβέρνησης ως προς την πηγή που είχε δώσει στην Αλήθεια την πληροφορία ότι είχε σταλεί στην Προεδρία προσχέδιο της ανακοίνωσης».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση