ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο ΠτΔ επαναδιόρισε τον Λεωνίδα Παντελίδη στη ΔΕΑ

Όπως δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας χθες, ο ΠτΔ διόρισε στις 29 Μαρτίου 2023, τον κ. Παντελίδη ως Ε/κ μέλος της ΔΕΑ

ΚΥΠΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επαναδιόρισε τον Λεωνίδα Παντελίδη ως Εκπρόσωπο της ελληνοκυπριακής κοινότητας στη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων.

Όπως δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας χθες, ο ΠτΔ διόρισε στις 29 Μαρτίου 2023, τον κ. Παντελίδη ως Ε/κ μέλος της ΔΕΑ.

Ο κ. Παντελίδης είχε διοριστεί πρώτη φορά εκπρόσωπος της Ελληνοκυπριακής Κοινότητας στη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους στην Κύπρο (ΔΕΑ), τον Μάιο του 2019 από τον τέως Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Είναι συνταξιούχος πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Έχει διατελέσει πρέσβης στη Στοκχόλμη, στην Αθήνα, στη Μόσχα, στη Γενεύη και στην Ουάσιγκτον, από όπου αφυπηρέτησε το 2018. Επίσης, διετέλεσε Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου και Διευθυντής Υποθέσεων της Μέσης Ανατολής. Κατά την πρώτη θητεία του Προέδρου Γλαύκου Κληρίδη ήταν μέλος της Ομάδας Εργασίας για το Κυπριακό. Πριν γίνει διπλωμάτης το 1987, ο Λεωνίδας Παντελίδης εργάστηκε ως Λέκτορας Πανεπιστημίου.

Ο κ. Παντελίδης σπούδασε Φιλοσοφία και κατέχει Διδακτορικό τίτλο. Έχει εκδώσει δύο βιβλία, ένα για τη Φιλοσοφία και ένα για το Κυπριακό Πρόβλημα συγγραμμένο μαζί με τον Ahmet Sözen.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση