ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Ο Πρόεδρος δεν θα υπολογίσει την πολιτική ευθύνη»

ΤΙ είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος για μέτρα κατά της βίας στα γήπεδα

ΚΥΠΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα υπολογίσει την πολιτική ευθύνη, όταν διακυβεύεται η ασφάλεια των πολιτών, δήλωσε την Παρασκευή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ενόψει των αποφάσεων που αναμένονται από την ΚΟΠ και τα περεταίρω μέτρα, που - αν χρειαστεί - θα εξαγγείλει η Κυβέρνηση.

Προσερχόμενος στην κοπή της βασιλόπιτας της ΕΣΚ, στη Δημοσιογραφική Εστία, στη Λευκωσία - την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπή της ΚΟΠ - και ερωτηθείς αν ο ΠτΔ θα πάρει την πολιτική ευθύνη για πιο σκληρά μέτρα, ο κ. Λετυμπιώτης παρέπεμψε και σε δηλώσεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη λέγοντας ότι «δεν αποκλείεται τίποτα στο παρόν στάδιο. Εκείνο που προέχει είναι να διασφαλίσουμε ότι οι πολίτες είναι ασφαλείς και οι ίδιοι και τα παιδιά τους θα μπορούν να παρακολουθούν τους αγώνες».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι δεν υπάρχει καμιά δυστοκία στη λήψη μέτρων, υπενθυμίζοντας ότι το θέμα συζητήθηκε ενδελεχώς χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο και σήμερα αναμένουν τις αποφάσεις που θα λάβει η ΚΟΠ κι αν χρειαστεί θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα από πλευράς Κυβέρνησης. Εκείνο που ο ΠτΔ υπογράμμισε και είναι κοινωνική επιταγής επίσης, πρόσθεσε, είναι ότι «δεν μπορούν να γίνουν ούτε αποδεκτά, ούτε ανεκτά τέτοια απαράδεκτα επεισόδια σε αγωνιστικούς χώρους με κίνδυνο ακόμη και ανθρώπινων ζωών».

Η πολιτεία θα πράξει, και πράττει ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών. Ο κ. Λετυμπιώτης σημείωσε ότι υπήρχε έντονη αστυνομική παρουσία εντός κι εκτός γηπέδου προχθές και δεν είναι δυνατόν να χρειάζεται τόσο έντονη αστυνομική παρουσία σε κάθε αγώνα. Επανέλαβε δε τη θέση ότι οι αγωνιστικοί χώροι δεν είναι πεδίο μάχης. «Ως πολιτεία θα συνεχίσουμε να πράττουμε ό,τι είναι δυνατόν, αλλά να περιμένουμε να δούμε τα μέτρα της ΚΟΠ και ως Κυβέρνηση θα τοποθετηθούμε».

Σε παρατήρηση ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η Αστυνομία μόλις την Δευτέρα δεν φαίνεται να είναι πολύ αποτελεσματικά κι ερωτηθείς αν αυτά αναθεωρηθούν, ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης είπε ότι η Αστυνομία συνεχώς αξιολογεί κι αναθεωρεί τα μέτρα, καθώς και την λήψη περαιτέρω μέτρων, στο πλαίσιο των επιχειρησιακών πλάνων, παραπέμποντας και στις δηλώσεις του Αρχηγού της Αστυνομίας την Πέμπτη.

Δεν μπορούμε να αναμένουμε ότι μόνο με αυξημένη αστυνομική παρουσία θα αποφεύγονται τέτοια επεισόδια, «ο καθένας πρέπει ν’ αναλάβει την ευθύνη του» κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση