ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Νίκαρος για Ε.Ε.Ε. και... «αργόσχολους» (Vid)

Η απόφαση του Υπουργικού για αποκοπή του βοηθήματος

Στην οικονομική πολιτική της διακυβέρνησής του, κατά την προηγούμενη πενταετία, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ.

Ο κ. Αναστασιάδης, είπε ότι κατά την περίοδο που η οικονομία της Κύπρου περνούσε δύσκολη φάση, είχαν εξαγγελθεί έργα υποδομής αρκετών εκατομμυρίων ευρώ.

Την ίδια, ώρα, ανέφερε, η Κυβέρνηση θέσπισε το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, ένα μέτρο που μπορεί να αποφέρει ένα αξιοπρεπές ποσό κάθε μήνα, σε μια οικογένεια που πραγματικά το έχει ανάγκη. Ωστόσο, πρόσθεσε, κάποιοι εκμεταλλεύονται αυτό το βοήθημα, επιλέγοντας να μην εργάζονται και να βολεύονται με αυτό, ή να απασχολούνται για μερικές ώρες κάθε μέρα σε εργασίες ημιαπασχόλησης και αδήλωτοι, κάτι που αποβαίνει εις βάρος της οικονομίας και των φορολογούμενων πολιτών.

Τόνισε, όμως, ότι έχει εγκριθεί μια πρόταση από το Υπουργικό Συμβούλιο, για αποκοπή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, σε άτομα στα οποία έχει προταθεί τρεις φορές, εργασία συναφής με τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, αλλά την έχουν απορρίψει και τις τρεις φορές.

Ακούστε την αναφορά του από το 57:00'':

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση