ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Γ. Λιλλήκας κάλεσε του πολίτες να ψηφίσουν μαζικά

«Η συμμετοχή των πολιτών στις δημοκρατικές εκλογικές διαδικασίες ενισχύει και τη Δημοκρατία ως πολίτευμα»

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, κάλεσε σήμερα τους πολίτες όσο πιο μαζικά μπορούν να συμμετάσχουν και να ασκήσουν το δικαίωμα, που τους δίνει το δημοκρατικό πολίτευμα, σημειώνοντας ότι είναι λάθος να αφήνουν κάποιοι πολίτες είτε για λόγους απογοήτευσής, είτε για οποιουσδήποτε άλλους λόγους, να αποφασίζουν άλλοι για τους ίδιους.

Σε δηλώσεις του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο Λύκειο Ακροπόλεως, στο Στρόβολο, ο κ. Λιλλήκας ανέφερε πως «είτε συμμετάσχει κάποιος, είτε όχι στις εκλογικές διαδικασίες, ένας πρόεδρος θα εκλεγεί απόψε», για να προσθέσει πως «είναι προτιμότερο και πιο αποτελεσματικό για το πολίτευμα που έχουμε, ο πολίτης να ασκεί αυτή την εξουσία, να κάνει την επιλογή του, με τα κριτήρια που ο ίδιος καθορίζει».

«Η συμμετοχή των πολιτών στις δημοκρατικές εκλογικές διαδικασίες ενισχύει και τη Δημοκρατία ως πολίτευμα, αλλά και τους δημοκρατικούς θεσμούς. Γι’ αυτό καλώ τους πολίτες όσο πιο μαζικά μπορούν να συμμετάσχουν και να ασκήσουν το δικαίωμα που τους δίνει το δημοκρατικό πολίτευμα», είπε.

Όπως ανέφερε «όσο πιο μαζική είναι η προσέλευση των πολιτών, τόσο ενισχυμένη είναι και η λαϊκή εντολή, αλλά και η λαϊκή νομιμοποίηση, που θα έχει ο Πρόεδρος που θα εκλεγεί σήμερα με τη ψήφο του λαού».

Επίσης, ανέφερε πως «έχει σημασία αυτό, γιατί από αύριο γυρίζουμε σελίδα, θα έχουν τελειώσει οι εκλογές, αλλά τα μεγάλα προβλήματα και οι προκλήσεις παραμένουν και θα είναι μπροστά στο νέο Πρόεδρο και θα πρέπει όλοι συλλογικά να δουλέψουμε, έτσι ώστε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του λαού».

Σε ό,τι αφορά στη σημερινή προσέλευση και τι προβλέπει, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών εξέφρασε την ελπίδα πως «θα είναι ψηλότερη από την προηγούμενη Κυριακή που ήταν απογοητευτική».

«Το δημοκρατικό πολίτευμα», είπε, «δίνει αυτή την εξουσία στους πολίτες. Θα πρέπει να την ασκούν οι πολίτες. Είναι λάθος να αφήνουν κάποιοι πολίτες είτε για λόγους απογοήτευσής, είτε για οποιουσδήποτε άλλους λόγους, να αποφασίζουν άλλοι για τους ίδιους. Διότι είτε συμμετάσχει κάποιος, είτε όχι στις εκλογικές διαδικασίες, ένας Πρόεδρος θα εκλεγεί απόψε. Κατά συνέπεια είναι προτιμότερο και πιο αποτελεσματικό για το πολίτευμα που έχουμε ο πολίτης να ασκεί αυτή την εξουσία, να κάνει την επιλογή του με τα κριτήρια που ο ίδιος καθορίζει».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X