ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Έιντε έφυγε ο καυγάς συνεχίζει

Στα μαχαίρια ΑΚΕΛ - Κυβέρνηση

Τέλος φαίνεται να μην έχει η αντιπαράθεση της κυβέρνησης με το ΑΚΕΛ αναφορικά με το τι συνέβη τελικώς στη διάσκεψη του Κραν Μοντάνα, με την ηγεσία του ΑΚΕΛ να κρατά ψηλούς τόνους γύρω από τους χειρισμούς του Προέδρου και το προεδρικό να υπεραμύνεται των κινήσεων Αναστασιάδη. Ο διευθυντής του γραφείου του Προέδρου Μιχάλης Σοφοκλέους σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο επεσήμανε πως η Τουρκία δεν ήταν έτοιμη να λύσει το κυπριακό, με τον κ. Κυπριανού να του απαντά πως οι δηλώσεις του είναι εκτός πραγματικότητας.

«Το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων στο Κραν Μοντάνα έχει καταδείξει ότι χρειάζεται σοβαρή προετοιμασία και διερεύνηση προθέσεων όχι μόνο των δύο πλευρών στην Κύπρο αλλά και των άλλων συμμετεχόντων και δη της Τουρκίας», ανέφερε σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο ο Μιχάλης Σοφοκλέους σημειώνοντας πως «δεν αμφισβητείται από κανέναν ότι η Τουρκία θέλει διατήρηση των εγγυήσεων και εσαεί παραμονή τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο».

«Αποδείξαμε ότι δεν έχουμε πρόβλημα να μοιραστούμε την Κύπρο με τους τουρκοκυπρίους. Το πρόβλημά μας είναι ο χωροφύλακας, δηλαδή η Τουρκία και η επιθυμία της να κηδεμονεύει για πάντα την Κύπρο» πρόσθεσε.

Τις δηλώσεις του κ. Σοφοκλέους δεν άφησε αναπάντητες ο Άντρος Κυπριανού, ο οποίος βρήκε την αναφορά του διευθυντή του γραφείου του Προέδρου ότι η Τουρκία δεν ήταν έτοιμη για να προχωρήσει στο Κυπριακό, «εκτός πραγματικότητας».

«Ο κ. Σοφοκλέους δεν καταλαβαίνει ποιά θα είναι τα επόμενα βήματα της Τουρκίας, που θα μεγιστοποιήσουν το χάσμα που υπάρχει και θα δυσκολέψουν αφάνταστα την προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού», είπε χαρακτηριστικά ξεκαθαρίζοντας πως το κάλεσμα επιστροφής των Μαρωνιτών από την τουρκική πλευρά θα προκαλέσει πρόβλημα στο εδαφικό. «Θα ακολουθήσει η περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου ενώ θα ενταθούν και οι προσπάθειες της επιτροπής αποζημιώσεων για εξαγορά όλων των ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα» επεσήμανε. «Έχουμε απομακρυνθεί από τη λύση και εάν δεν το καταλαβαίνουμε δημιουργούμε μεγαλύτερα προβλήματα στον τόπο» κατέληξε ο κ. Κυπριανού.

Ο κ. Σοφοκλέους δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον ρόλο του κ. Έιντε παραδεχόμενος τις στιγμές τριβής. Επεσήμανε ωστόσο πως κανείς δε μπορεί να παραγνωρίσει την τεράστια δουλειά που καταγράφηκε τα δύο τελευταία χρόνια.

Πηγή: Καθημερινή 

Δείτε ακόμη: 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X