ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νέα NAVTEX εξέδωσε η Τουρκία

Δέσμευσε περιοχές για μια βδομάδα

Συνεχίζει τις προκλήσεις στα χωρικά ύδατα της Κύπρου, η Τουρκία, η οποία εξέδωσε νέα NAVTEX, με την οποία δεσμεύει περιοχές για την διενέργεια άσκησης πολεμικού σκάφους, με ρυμούλκηση υποβρύχιας συσκευής.

Η νέα τουρκική NAVTEX έχει ισχύ από αύριο, Κυριακή 11 Μαρτίου, μέχρι την Κυριακή 18 Μαρτίου.

Άμεση απάντηση από Κύπρο

Σύμφωνα με το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, αμέσως, εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, εκδόθηκε αντι-NAVTEX, ακυρώνοντας την τουρκική.

Παράλληλα, κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι η τουρκική NAVTEX δεν αφορά ανανέωση προηγούμενης, αλλά νέα, η οποία δεσμεύει επιφανειακά τη θαλάσσια περιοχή και δεν επηρεάζει τους προγραμματισθέντες ερευνητικούς σχεδιασμούς.

Το βάθος και η έκταση στα οποία θα διεξαχθούν οι έρευνες, δήλωσαν οι ίδιες πηγές, έχουν δεσμευτεί από τη NAVTEX της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Διευκρίνισαν περαιτέρω πως δεν πρόκειται για ανανέωση προηγούμενης τουρκικής NAVTEX και αντι- NAVTEX της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το Κέντρο Συντονισμού, Ερευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ), εξέδωσε προειδοποίηση προς ναυτιλλομένους ότι η NAVTEX FA-34 NR 0369/18 δεν συντονίστηκε με τις σχετικές αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας και είναι επικίνδυνη για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.
Ο μόνος εξουσιοδοτημένος σταθμός στην περιοχή ευθύνης της Δημοκρατίας της Κύπρου, αναφέρεται, είναι το ΚΣΕΔ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση