ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νέα επιστολή Θεολόγου: «Μπηχτές» για βουλευτές και δάνεια

«Έγινα στόχος δημοσιευμάτων»

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ γύρω από το όνομα της ανεξάρτητης Βουλευτή, Άννας Θεολόγου, σε σχέση με τα δημοσιεύματα που την έφεραν να σχετίζεται με «κόκκινα δάνεια» οικογενειακής της επιχείρησης. Με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, η κ. Θεολόγου, λέει πως έγινε στόχος μετά την ομιλία της στην Βουλή την Παρασκευή, ενώ αφήνει αιχμές και για βουλευτές δικηγόρους, οι οποίοι ενδεχομένως να πήραν δάνεια με ευνοϊκούς όρους, με αποτέλεσμα να τάσσονται υπέρ των τραπεζών.

Διαβάστε, επίσης: Έτσι απαντά η Θεολόγου στα περί «κόκκινων δανείων»

Αυτούσια η επιστολή της κ. Θεολόγου:

«Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε της Βουλής των Αντιπροσώπων,

Κατόπιν της ομιλίας μου ενώπιον της Ολομέλειας της Παρασκευής ημερ.29/06/2018, αφότου ζήτησα να γίνουν έρευνες για πολιτικά πρόσωπα που έχουν σύγκρουση συμφερόντων και θα πρέπει να απέχουν από την σχετική ψηφοφορία για την παροχή κρατικών εγγυήσεων προς την Ελληνική Τράπεζα, έγινα στόχος δημοσιευμάτων από τα ΜΜΕ το Σάββατο ημερ.30/06/2018.

Κατόπιν αυτού, ζητώ όπως όλοι οι βουλευτές δηλώσουν τα οποία συμφέροντα έμμεσα ή άμεσα έχουν αναφορικά με τα νομοσχέδια και τις προτάσεις νόμου αναφορικά με τις εγγυήσεις προς την Ελληνική Τράπεζα για την εξαγορά του Συνεργατισμού και όσων αφορούν την τροποποίηση του νόμου των εκποιήσεων, του πλαισίου αφερεγγυότητα κ.λ.π. που θα συζητηθούν ενώπιον των σχετικών Επιτροπών της Βουλής και θα τεθούν για ψηφοφορία στην Ολομέλεια.

Όπως καλά γνωρίζετε τα προτεινόμενα νομοσχέδια εξυπηρετούν τις τράπεζες και αφαιρούν δικαιώματα από τους δανειολήπτες και επομένως όσοι βουλευτές έχουν δάνεια στις τράπεζες είτε μη εξυπηρετούμενα είτε εξυπηρετούμενα θα πρέπει να το δηλώσουν για σκοπούς διαφάνειας και διαφύλαξης του κύρους της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Όπως αφηνόταν να νοηθεί στον Τύπο, η ύπαρξη μη εξυπηρετούμενων δανείων αποτελεί κώλυμα στη συζήτηση και την συμμετοχή στην ψηφοφορία. Ως εκ τούτου, το ίδιο μπορεί να λεχθεί και για εξυπηρετούμενα δάνεια που ίσως έχουν δοθεί με ευνοϊκούς όρους ή που έχουν διαγραφεί ή που έχουν αναδιαρθρωθεί με ευνοϊκούς όρους με σκοπό οι δανειολήπτες βουλευτές να στηρίξουν τις θέσεις των τραπεζών .

Επίσης, είναι καλά γνωστό ότι τα κοινοβουλευτικά κόμματα έχουν δανεισμούς από τράπεζες για αρκετές χιλιάδες ευρώ και επομένως με δεδομένο ότι σχεδόν πάντοτε οι βουλευτές τους πειθαρχούν στις αποφάσεις των κομμάτων τους, θα πρέπει και τα κόμματα να δηλώσουν τις τραπεζικές σχέσεις τους και τα δάνεια τους.

Το ίδιο φυσικά ισχύει και για βουλευτές δικηγόρους, που εκπροσωπούν τράπεζες είτε με δικά τους γραφεία είτε μέσω συγγενών τους ή τις εκπροσωπούν μέσω εταιρειών δικών τους ή συγγενών τους.

Τέλος, η δήλωση συμφέροντος θα πρέπει να περιλαμβάνει όχι μόνο τα φυσικά πρόσωπα, αλλά και τα νομικά πρόσωπα στα οποία είναι μέτοχοι οι βουλευτές ή η οικογένεια τους ή οι συγγενείς τους εξ αίματος ή εξ αγχιστείας ή ακόμα και κουμπάροι τους.

Σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση και σας πληροφορώ ότι η παρούσα θα δοθεί προς δημοσίευση για σκοπούς διαφάνειας και για λόγους δημοσίου συμφέροντος.»

Τα δημοσιεύματα που την στοχοποίησαν

Πρώτη «Η Καθημερινή» ανέδειξε την Παρασκευή 29 Ιουνίου, το θέμα βουλευτή του οποίου το όνομα εμπλέκεται σε υπόθεση μή εξυπηρετουμένου δανείου, ωστόσο εμπλέκεται και στην συζήτηση για τον Συνεργατισμό. Σε συνέχεια του ρεπορτάζ, η εφημερίδα «Πολίτης», σήμερα Σάββατο 30 Ιουνίου, αποκάλυψε ότι πρόκειται για την Άννα Θεολόγου.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, τα Μη Εξυπηρετούμενα της κ. Θεολόγου και συγγενικών της προσώπων, ανέρχονται στα 3.1 εκατ. ευρώ, με καθυστερημένες δανειακές συμβάσεις από δύο συνολικά εταιρείες. Μάλιστα, αναφέρεται ότι έχει δάνεια τα οποία δεν εξυπηρετούνται και που έχουν καταχωρισθεί αγωγές από το 2013 στην εταιρεία που κατέχει το 25% της μετοχικής της δομής.

Με αφορμή αυτά, η κ. Θεολόγου είχε εκδόσει μια ανακοίνωση, μέσω της οποίας ανέφερε ότι δεν έχει μή εξυπηρετούμενα δάνεια: «Προσωπικά δεν έχω μη εξυπηρετούμενο δάνειο και ότι περιουσιακό στοιχείο εχω, καταγραφεται στο Πόθεν Έσχες μου που έχω καταθέσει στην Βουλή των Αντιπροσώπων. Ούτε υπάρχει οποιαδήποτε παραβίαση εκ μέρους μου του Κανονισμού της Βουλής όπως έχω λάβει επίσημη ενημέρωση».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση