ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αναβαθμισμένος ο ρόλος του Π. Λεωνίδου στην ΔΣΟ

Προήδρευσε στην Ειδική Θεματική Συνεδρίαση «Ο ρόλος των χριστιανικών αξιών στην Ευρώπη και τον Κόσμο: Συγκλίσεις και Αποκλίσεις»

24news team

Με αναβαθμισμένο ρόλο εμφανίστηκε ο Πανίκος Λεωνίδου στην επετειακή 30η Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, που πραγματοποιήθηκε στην Χαλκιδική το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Μετά από τις επίσημες επισκέψεις ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας του διεθνούς θεσμού, που συνενώνει του Ορθοδόξους όλου του κόσμου, σε Πολωνία, Ουγγαρία και Αυστρία, αντικαθιστώντας τον Γενικό Γραμματέα Ελλαδίτη Μάξιμο Χαρακόπουλο που είχε εκλογές, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ, προήδρευσε στην Ειδική Θεματική Συνεδρίαση «Ο ρόλος των χριστιανικών αξιών στην Ευρώπη και τον Κόσμο: Συγκλίσεις και Αποκλίσεις».

Σημειώνεται, ότι σε αυτήν συμμετείχαν κοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες 19 κρατών από τρεις ηπείρους, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών, Εκκλησιών και εκπροσώπων της ακαδημαϊκής κοινότητας. Επρόκειτο για ένα υψηλού επιπέδου συνέδριο, στο οποίο ετέθη ο προβληματισμός για το σήμερα και το αύριο της Ευρώπης, οι αξίες και οι αρχές που πρέπει να τη διέπουν, οι μείζονες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει.

Ο Πανίκος, πάντως, αρίστευσε στο ρόλο του προεδρεύοντος κερδίζοντας τα συγχαρητήρια των συμμετεχόντων, για την ορθή διαχείριση του χρόνου αλλά και τις εύστοχες παρατηρήσεις του.

Αλλά οι επιδόσεις του δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς εξελέγη ομόφωνα εκτός από μέλος, για μια ακόμη θητεία, της Διεθνούς Γραμματείας της ΔΣΟ αλλά και πρόεδρος της Επιτροπής τροποποίησης του Καταστατικού, λόγω, προφανώς και της νομικής του κατάρτισης. Ως εκ τούτου, ο αεικίνητος Πανίκος δεν πάει καλά μόνον μέσα αλλά και «έξω».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση