ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Με 30 ψήφους υπέρ ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του 2018

Με 30 ψήφους υπέρ και 26 κατά ψηφίστηκε σε νόμο ο Προϋπολογισμός του Κράτους για το 2018

Με τις ψήφους του ΔΗΣΥ, του ΔΗΚΟ και της Αλληλεγγύης, η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων ενέκρινε τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2018.

Ο προϋπολογισμός προνοεί έσοδα €7,7 δις και συνολικές δαπάνες €7,53 δις. Το δημοσιονομικό πλεόνασμα ανέρχεται στα €177 εκατομμύρια, ενώ το πρωτογενές πλεόνασμα (εξαιρουμένων των δαπανών εξυπηρέτησης του χρέους) εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα €733,6 εκατ.

Υπέρ τάχθηκαν 30 βουλευτές και κατά 26.

Συμμαχία Πολιτών, ΕΔΕΚ, ΕΛΑΜ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Παύλος Μυλωνάς υπερψήφισαν τα κονδύλια για την Άμυνα, ΓΕΣΥ. Ο κ. Μυλωνάς υπερψήφισε επίσης τα κονδύλια για τους εγκλωβισμένους και τις παροχές προς τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα. ΑΚΕΛ και Κίνημα Οικολόγων καταψήφισαν τον σύνολο του προϋπολογισμού, δηλώνοντας ότι πρόκειται για μια πολιτική πράξη.

Η συνεδρία της Ολομέλειας, που αφορούσε τον κρατικό προϋπολογισμό, έγινε στην παρουσία των Υπουργών Οικονομικών και Υγείας.

Ικανοποίηση για την έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού εκφράζει o ΥΠΟΙΚ

Ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2018.
Σε δήλωσή του μετά την ψηφοφορία στη Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε τις πολιτικές δυνάμεις, που ενέκριναν τον προϋπολογισμό, ο οποίος είναι πλεονασματικός.

«Είναι ένας προϋπολογισμός που θα μας επιτρέψει να εδραιώσουμε ακόμη περισσότερο την αναπτυξιακή προοπτική, ένας προϋπολογισμός που διασφαλίζει στη σταθερότητα, ένας προϋπολογισμός, χωρίς μέτρα, επιβαρύνσεις και φορολογίες, όπως αυτά που είχαμε στο παρελθόν, αλλά αντιθέτως, με περιθώρια και προβλέψεις για νέα έργα και νέες πολιτικές που ο τόπος μας έχει ανάγκη», είπε.

Ευχαριστώντας εκ νέου τις πολιτικές δυνάμεις, που «με υπεύθυνο τρόπο έχουν διαχειριστεί και τις υπαρκτές διαφωνίες που έχουμε», ο ΥΠΟΙΚ πρόσθεσε πως «θεωρώ πως με αυτό τον τρόπο, στη βάση της συναίνεσης, της συνεννόησης και των υπεύθυνων αποφάσεων, είναι που πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια».

Ερωτηθείς αν οι δεσμεύσεις κονδυλίων της Βουλής δημιουργούν πρόβλημα στην εκτελεστική εξουσία, ο κ. Γεωργιάδης παρατήρησε πως οι παρεμβάσεις της Βουλής ήταν ίσως οι ολιγότερες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια.

«Συνεπώς δεν βλέπω να προκύπτει κανένα σοβαρό ζήτημα, σίγουρα όχι για τις δεσμεύσεις που απλώς διασφαλίζουν ή επιτρέπουν στη Βουλή να έχει μια επιπρόσθετη ευκαιρία ελέγχου, ή πληροφόρησης, αλλά συνολικά δεν θεωρώ ότι προκύπτει κάποιο πρόβλημα», είπε, λέγοντας πως η Βουλή έχει ένα αναγνωρισμένο, συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο τον οποίο εμείς ως Κυβέρνηση σεβόμαστε».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση