ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανέλαβε και επίσημα τα ηνία του κράτους ο Χριστοδουλίδης

Αναλυτικά το τελετουργικό

24news team

Τη νενομισμένη διαβεβαίωση του στη Βουλή των Αντιπροσώπων έδωσε σήμερα ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Δείτε πώς εκτυλίχθηκε η διαδικασία:

- Χριστοδουλίδης για μεταναστευτικό

Η προσπάθειά μας θα επικεντρωθεί στην επίσπευση των διαδικασιών εξέτασης των αιτήσεων ασύλου Νίκος Χριστοδουλίδης: «Κορυφαία προτεραιότητά μου αποτελεί η επίλυση του Κυπριακού»

- Στο βήμα για τη διαβεβαίωσή του ο Χριστοδουλίδης: «Βαθύτατα συγκινημένος βρίσκομαι ενώπιόν σας. Δηλώνω πανέτοιμος να αναλάβω». Ο κος Χριστοδουλίδης αναφερόμενος στο Υπουργικό Συμβούλιο είπε επίσης πως «πρώτη φορά βρίσκονται στο πηδάλιο της χώρας, άτομα της μεταπολεμικής γενιάς.» Ο κος Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι ως Πρόεδρος θα απευθήνεται σε ετήσια βάση στη Βουλή, ενώ ανέφερε ότι θα εγκαθιδρύσει Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου και Δεοντολογίας. 

-Μονόλεπτη σιγή για τα θύματα σε Τουρκία, Συρία και Ουκρανία

- Στην αίθουσα της Ολομέλειας ο απερχόμενος και ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας 

-Το δώρο της Βουλής στον Ν. Αναστασιάδη

 

Στο γραφείο της Προέδρου της Βουλής, Αννίτας Δημητρίου, κατευθύνθηκε ο απερχόμενος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης. Οι δύο αντάλλαξαν ευχαριστίες για τη συνεργασία της Βουλής με την Κυβέρνηση, ενώ η κ. Δημητρίου παρέδωσε στον κ. Αναστασιάδη το έμβλημα της Βουλής των Αντιπροσώπων. Ο κ. Αναστασιάδης ευχήθηκε επίσης κάθε επιτυχία στη νέα κυβέρνηση και στον Νίκο Χριστοδουλίδη και δήλωσε ότι αυτό που χρειάζεται ο λαός είναι ελπίδα.

- Στη Βουλή ο Νίκος Αναστασιάδης

Σε δηλώσεις του κατά την άφιξή του στη Βουλή, ο κ. Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε ότι η επόμενη μέρα για τον ίδιο θα είναι ημέρα ανάπαυσης και συνεχάρη τον Νίκο Χριστοδουλίδη καθώς και τους νέους Υπουργούς. Εξέφρασε ταυτόχρονα ευγνωμοσύνη προς τον κυπριακό λαό για την ανοχή που επέδειξε.

- Ο Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε με την Αννίτα Δημητρίου κατά την άφιξή του στη Βουλή. Η Πρόεδρος της Βουλής διαβεβαίωσε τον κ. Χριστοδουλίδη ότι η Βουλή θα είναι πάντα δίπλα του και θα συνεργάζεται μαζί του όπως πρέπει για το συμφέρον της Κύπρου και των πολιτών της. Ακολούθως εξήγησε στον κ. Χριστοδουλίδη το διαδικαστικό μέρος της τελετής.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ευχαρίστησε την κ. Δημητρίου για τις προετοιμασίες και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι όλα είναι σε τάξη «γνωρίζοντας πως λειτουργεί η Βουλή, πάντα άψογα». Ο κ. Χριστοδουλίδης μετέφερε το μήνυμα και τη βεβαιότητα ότι θα συνεργαστούν «για το καλό της πατρίδας μας και μέσα σε αυτό το πλαίσιο προσβλέπω στη συνεργασία του με τη Βουλή».

«Να’ στε απόλυτα βέβαιος», απάντησε η κ. Δημητρίου.

- Στην αίθουσα της Ολομέλειας έχουν αφιχθεί ήδη μέλη του απερχόμενου Υπουργικού Συμβουλίου, ο Γενικός και Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς ο Διοικητής της ΕΛΔΥΚ καθώς και συνεργάτες του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

- Έφθασε στη Βουλή ο Νίκος Χριστοδουλίδης  

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση