ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κυβέρνηση: Στο πλαίσιο συμφωνίας Χριστόφια - Ταλάτ η μετάβαση T/κ στα Κόκκινα

Διευκρινίζει ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος

Στο πλαίσιο της συμφωνίας Χριστόφια - Ταλάτ για άνοιγμα του οδοφράγματος του Λιμνίτη από την οποία εξυπηρετούνται κατά κύριο λόγο οι Ελληνοκύπριοι που διαμένουν στην Τηλλυρία έγινε η μετάβαση των Τουρκοκυπρίων στα Κόκκινα διευκρινίζει ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ο οποίος τονίζει επίσης ότι η καταδίκη της Κυβέρνησης για τους βομβαρδισμούς και τις ωμότητες ενάντια στους Ελληνοκύπριους από την Τουρκία το 1964 και των εορτασμών μιας τέτοιας ειδεχθούς επετείου από πλευράς Τουρκοκυπρίων είναι δεδομένη.

«Αναφορικά με τη μετάβαση των Τουρκοκυπρίων στα Κόκκινα, η Κυβέρνηση εφάρμοσε χθες πλήρως και κατά γράμμα τη συμφωνία Χριστόφια-Ταλάτ που προέβλεπε ουσιαστικά το άνοιγμα του οδοφράγματος του Λιμνίτη, από το οποίο εξυπηρετούνται κατά κύριο λόγο οι Ελληνοκύπριοι που διαμένουν στην Τηλλυρία», αναφέρει στη γραπτή δήλωσή του ο κ. Παπαδόπουλος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας.

Αυτοί που επικρίνουν, προσθέτει, «αν έχουν διαφορετική άποψη ότι πρέπει να καταγγελθεί αυτή η συμφωνία και να μην τηρείται με όλα όσα συνεπάγονται από μια τέτοια ενέργεια, τότε ας το πουν ευθαρσώς».

«Επιπρόσθετα, η Κυβέρνηση επιθυμεί να τονίσει ότι είναι δεδομένη η καταδίκη της για τους βομβαρδισμούς και τις ωμότητες ενάντια στους Ελληνοκύπριους που διεπράχθησαν από την Τουρκία το ’64, αλλά και για τους εορτασμούς από πλευράς Τουρκοκυπρίων μιας τέτοιας ειδεχθούς επετείου», καταλήγει ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στην γραπτή του δήλωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση