ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κόντρα Ελληνικού ΥΠΕΞ – Ιεράς Μονής Κύκκου: Η «κωλοτούμπα» για το οικόπεδο

Πρώτα ατάκες-φωτιά στο δικαστήριο... τώρα στάζουν μέλι

Στις 7 Μαίου του 2018 ο κ. Κοτζιάς εμφανίζεται στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας και δείχνει έντονα ενοχλημένος με τον δικηγόρο της Μονής Κύκκου.

Συγκεκριμένα ο Έλληνας ΥΠΕΞ δήλωνε, «Είναι προσβλητικό Κύπριος πολίτης να αφήνει να νοηθεί ότι ο Έλληνας ΥΠΕΞ είναι ευνουχισμένος και ότι λαμβάνουν άλλοι αποφάσεις για αυτόν»

Αίσθηση στην δικαστική κόντρα της Ιεράς Μονής Κύκκου-Ελληνικού ΥΠΕΞ προκάλεσε και η ατάκα του κυρίου Κοτζιά ότι, ούτε επί Χούντας δεν είχε διασυρθεί η Ελλάδα και Έλληνας πολιτικός, στο δικαστήριο, με αυτόν τον τρόπο.

Λίγους μήνες μετά τα δεδομένα αλλάζουν και οι δύο πλευρές βρίσκουν λύση για την ανέγερση της Ελληνικής Πρεσβείας και της Πρεσβευτικής κατοικίας σε οικόπεδο έναντι της Μονής Κύκκου, με το Ελληνικό ΥΠΕΞ να εκφράζει την ευγνωμοσύνη της Ελλάδας προς τον Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας, Νικηφόρο, για την απόφασή του να παραχωρήσει το συγκεκριμένο οικόπεδο.

Διαβάστε επίσης: Ατάκες «φωτιά» στο δικαστήριο Λευκωσίας: «Ούτε επί Χούντας δεν...» (Pics)

«Η Ελλάδα εκφράζει την ευγνωμοσύνη της προς τον Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας, Νικηφόρο, ο οποίος, ανεξαρτήτως δικαστικών διαδικασιών και με γνώμονα την αγάπη για τη μητέρα πατρίδα, αποφάσισε να προβεί στη διαδικασία εκ νέου παραχώρησης του οικοπέδου έναντι του Μετοχιού για την ανέγερση Πρεσβείας και Πρεσβευτικής κατοικίας της Ελλάδος», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Παράλληλα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο είχε παλαιότερα παραχωρηθεί από τη Μονή για τον συγκεκριμένο σκοπό, ωστόσο το 2012, κατά παράβαση της σχετικής ρήτρας παραχώρησής του, είχε ενταχθεί στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) προκειμένου να εκποιηθεί.

Το ελληνικό ΥΠΕΞ χαιρετίζει, επίσης, στην ανακοίνωσή του, την απόφαση της Ιεράς Μονής «να σταθεί αρωγός στην υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου, συνεισφέροντας ένα σημαντικότατο χρηματικό ποσό», ενώ χαρακτηρίζει την «αγάπη και την προσήλωση του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας, Νικηφόρου, και της Ιεράς Μονής της οποίας ηγείται, προς την μητέρα πατρίδα» ως «ένδειξη πατριωτισμού και μέριμνας για τα συμφέροντα και την ευημερία του Ελληνισμού απανταχού».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση