ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κολοκασίδης: «Τι περισσότερο γνωρίζει μια πάνσοφη Υπ. Επιτροπή από τους ειδικούς;»

Η ανακοίνωση του υποψήφιου για την προεδρία της Δημοκρατίας

Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση εξέδωσε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Γιώργος Κολοκασίδης αναφορικά με το περιβάλλον και τις αναπτύξεις λέγοντας μεταξύ άλλων ότι: «οι αρχές της δικής μας πολιτείας λειτουργούν ωσάν να τρέχουν να προλάβουν να αναπτύξουν στο μέγιστο βαθμό και το τελευταίο εκατοστόμετρο χερσαίου εδάφους».

Η ανακοίνωση του υποψηφίου

Ενώ διεθνώς τα περιβαλλοντικά και οικολογικά θέματα οδηγούν σε συγκράτηση και περισυλλογή στην Κύπρο κάθε άλλο. Οι αρχές της δικής μας πολιτείας λειτουργούν ωσάν να τρέχουν να προλάβουν να αναπτύξουν στο μέγιστο βαθμό και το τελευταίο εκατοστόμετρο χερσαίου εδάφους.

Δύο τέτοια παραδείγματα: Ο Ακάμας και η οδός Κινύρα στη Λευκωσία. Στην μεν περίπτωση του Ακάμα η κήρυξη της προστατευτέας περιοχής, όπως και της περιοχής Natura 2000 καθυστερεί επικίνδυνα. Η αρμόδια περιβαλλοντική Αρχή φαίνεται να στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων (και μπράβο της) θέτοντας σοβαρές επιφυλάξεις στο προωθούμενο Τοπικό Σχέδιο Ακάμα. Το ζήτημα τώρα πάει στο Πολεοδομικό Συμβούλιο και ήδη πληθαίνει η φημολογία για παρεμβάσεις ισχυρών παραγόντων για εκμηδένιση των προϋποθέσεων που έθεσε η Περιβαλλοντική Αρχή.

Το άλλο ζήτημα της επικαιρότητας είναι η οδός Κινύρα στη Λευκωσία όπου εκκρεμεί πολεοδομική αίτηση για ανέγερση δεκαόροφου κτηρίου παρά το γεγονός ότι μιλούμε για Περιοχή Ειδικού Χαρακτήρα! Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από τεκμηριωμένες γνωμοδοτήσεις του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως όπως και του ΕΤΕΚ απέρριψε τόσο την δεκαόροφη όσο και την οκταόροφη ανάπτυξη. Φαίνεται όμως πως όλα αυτά δεν έπεισαν τους αρμόδιους. Μία πάνσοφη τριμελής Υπουργική Επιτροπή, αγνοώντας όλα αυτά, όπως και τη θέση των δημοτών, κατέληξε σε αντίθετο αποτέλεσμα και πιέζει το Δημοτικό Συμβούλιο για αλλοίωση της απόφασης του. Τι περισσότερο γνωρίζει η Υπουργική Επιτροπή από το επιστημονικό προσωπικό και όσους ζουν στην περιοχή; 

Το περιβάλλον πολιορκείται και η διάλυση των θεσμών της πολιτείας ευκολύνει την αυθαιρεσία. Τι άλλο πρέπει να κάνουν οι πολίτες; Μα να εξεγερθούν βέβαια και να απαιτήσουν. Αμα οι θεσμοί δεν τους καλύπτουν…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση