ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΚΕ: Παρακολουθείται το θέμα σφετερισμού ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα

Τι δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης

ΚΥΠΕ

Η Κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στα κατεχόμενα σε σχέση με τον σφετερισμό των ελληνοκυπριακών περιουσιών, είπε την Παρασκευή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σημειώνοντας ότι εξετάζεται η λήψη αποτελεσματικών νομικών μέτρων, που μπορούν να λειτουργήσουν αποτρεπτικά σε τέτοιες ενέργειες. Συλλέγονται συνεχώς στοιχεία, είπε ακόμη, σχετικά με άτομα στις ελεύθερες περιοχές που δραστηριοποιούνται σε σχέση με σφετερισμό περιουσίων στα κατεχόμενα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης, σχετικά με σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία για το θέμα, ο κ. Λετυμπιώτης ανέφερε ότι πραγματοποιήθηκε στην παρουσία και του Υπουργού Εξωτερικών.

«Η Κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στις κατεχόμενες περιοχές σε σχέση με τον σφετερισμό ελληνοκυπριακών περιουσιών», είπε, σημειώνοντας ότι ήδη έχει αναφερθεί από πλευράς Κυβέρνησης ότι αναζητούνται και εξετάζεται η λήψη αποτελεσματικών νομικών μέτρων, που μπορούν να λειτουργήσουν αποτρεπτικά σε τέτοιες ενέργειες. Μελετώνται οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να γίνει αυτή η ρύθμιση και μόλις ληφθούν αποφάσεις θα ανακοινωθούν, ανέφερε.

Σε άλλη ερώτηση είπε ότι «η ενθάρρυνση προς τους συμπατριώτες μας να μην εγκαταλείπουν, να μην αποδεσμεύουν τις περιουσίες τους στα κατεχόμενα είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που συζητάμε».

Ερωτηθείς αν έχουν στοιχεία για άτομα που εμπλέκονται και είτε είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας είτε είναι ξένοι, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε σχέση με σφετερισμό περιουσίων στα κατεχόμενα, ο κ. Λετυμπιώτης είπε πως «έχουμε στοιχεία, συλλέγονται στοιχεία διαρκώς» και για νομικά και φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονται.

«Είναι ένα ζήτημα που παρακολουθούμε στενά και διαρκώς», επεσήμανε ο κ. Λετυμπιώτης, προσθέτοντας ότι η Κυβέρνηση κυριαρχεί το θέμα πολύ ψηλά στις προτεραιότητας της και προχωρά με ταχείς ρυθμούς στην εξέταση του πλαισίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση