ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καταργείται η επιδότηση στα καύσιμα – Ποιοι οι δικαιούχοι

H επιδότηση της ενέργειας μέσω της ΑΗΚ, θα είναι μόνο για ευάλωτα νοικοκυριά και γεωργούς

ΚΥΠΕ

Ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός ανακοίνωσε σήμερα ότι το Υπουργικό Συμβούλιο, σταθμίζοντας όλα τα δεδομένα, αποφάσισε να μην συνεχιστεί το μέτρο επιχορήγησης των καυσίμων, ενώ συνεχίζεται το μέτρο για τον ηλεκτρισμό, το οποίο θα είναι πιο επικεντρωμένο, θα αφορά ευάλωτα νοικοκυριά και γεωργούς που χρησιμοποιούν αντλιοστάσια για τις ανάγκες τους.

Απαντώντας σε ερώτηση μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου είπε ότι το μέτρο θα ισχύσει μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη και το κόστος υπολογίζεται στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

O YΠΟΙΚ υπενθύμισε ότι στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των πληθωριστικών τάσεων και της ακρίβειας η Κυβέρνηση είχε πάρει μια σειρά από μέτρα, μεταξύ αυτών η επιχορήγηση των καυσίμων και του ηλεκτρισμού μέσω της ΑΗΚ. Ανέφερε ότι τα μέτρα αυτά είχε δηλωθεί εξαρχής ότι είναι ορισμένης διάρκειας και λήγουν τέλος Ιουνίου.

Ο κ. Κεραυνός είπε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο σταθμίζοντας όλα τα δεδομένα και ειδικά τη μεγάλη μείωση στα καύσιμα, αποφάσισε το μέτρο για επιχορήγηση στα καύσιμα να τερματιστεί τέλος του μήνα.

"Οσον αφορά την επιχορήγηση της ενέργειας μέσω της ΑΗΚ θα είναι πιο επικεντρωμένη και θα μείνει μόνο για τα ευάλωτα νοικοκυριά και για τους γεωργούς που χρησιμοποιούν νερό από αντλιοστάσια για τις ανάγκες τους", ανέφερε. Στα ευάλωτα νοικοκυριά περιλαμβάνονται οι λήπτες ΕΕΕ, ανάπηροι, άτομα ανίκανα προς εργασία, οι πολύτεκνοι, οι μονογονιοί, τα άτομα που λαμβάνουν σύνταξη αναπηρίας και ανικανότητας και οι άνεργοι.

Ο ΥΠΟΙΚ είπε πως αυτή είναι η πάγια πολιτική της Κυβέρνησης για επικεντρωμένα μέτρα προς άμβλυνση των προβλημάτων των μεσαίων στρωμάτων και ευάλωτων ομάδων.

Σε ερώτηση για τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης ότι τα δημόσια οικονομικά επέτρεπαν συνέχιση και του μέτρου για τα καύσιμα, ο κ. Κεραυνός είπε ότι "νομίζω είμαστε σε καλύτερη θέση να γνωρίζουμε την κατάσταση των δημοσίων οικονομικών και η οποία είναι σε μια καλή κατάσταση και δεν θα επιτρέψουμε με κανένα τρόπο να υπάρξει οποιαδήποτε ανησυχία για την δημοσιονομική σταθερότητα".

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση