ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Καταπέλτης» ο Μαρίνος Σιζόπουλος

«Τις εκλογές δεν τις κέρδισε ο Νίκος Αναστασιάδης, τις έχασε η ηγεσία του ΑΚΕΛ…»

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, με δηλώσεις του έδωσε τα συγχαρητήρια του στον, Νίκο Αναστασιάδη, για την επανεκλογή του στο Προεδρικό αξίωμα. Ταυτόχρονα έστρεψε τα «βέλη» του στο ΑΚΕΛ, θεωρώντας το κόμμα ως υπαίτιο του αποτελέσματος, αφήνοντας μάλιστα αιχμές λέγοντας ότι «Τις εκλογές δεν τις κέρδισε ο Νίκος Αναστασιάδης, τις έχασε η ηγεσία του ΑΚΕΛ λόγω των χειρισμών που ενδεχομένως η ίδια ηθελημένα έκανε».

Διαβάστε επίσης: Το ΑΚΕΛ «καίει» τον Σιζόπουλο με τα ίδια του τα λόγια

Αυτούσια η δήλωση: 

Συγχαίρουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εκλογή του.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι τα περί συναίνεσης που δημόσια ανέφερε στην ψεσινή του ομιλία θα γίνουν πράξη δεδομένου ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση είναι αυτοί που έχουν την ευθύνη να αναλάβουν την πρωτοβουλία για δημιουργία κλίματος συναίνεσης:
Σε ότι αφορά το Κυπριακό αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την ουσιαστική λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου ενώ,
σε ότι αφορά τα θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσα από τη συνεννόηση με τις πολιτικές δυνάμεις πριν από την κατάθεση οποιωνδήποτε σημαντικών νομοσχεδίων στη Βουλή ώστε, στο βαθμό που αυτό είναι δυνατό, να υπάρχει συνδιαμόρφωση περιεχομένου άρα και κοινή στάση.

Συγχαίρουμε τον Σταύρο Μαλά για την ευπρέπεια που επέδειξε στην ψεσινή του ομιλία μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
Την ίδια όμως στιγμή λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι από συγκεκριμένους κύκλους, ήδη από χθες βράδυ, επιχειρείται να μεταφερθεί το βάρος της ευθύνης για την εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη στα κόμματα που στήριξαν την υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου.
Όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Την αποκλειστική ευθύνη για αυτή την κατάληξη την έχει η ηγεσία του ΑΚΕΛ και ο ίδιος ο υποψήφιός του, ο Σταύρος Μαλάς, όπου από την πρώτη στιγμή απέκλεισαν οποιανδήποτε προοπτική συνεργασίας εμμένοντας στην πλήρη υιοθέτηση των θέσεων του Σ. Μαλά χωρίς να αποδεχθούν τη δυνατότητα διερεύνησης πιθανών συγκλίσεων, κύρια στο κυπριακό, που θα οδηγούσε σε συνεργασία, όχι για την εξασφάλιση ανταλλαγμάτων και υπουργικών θέσεων, αλλά στον καθορισμό κοινής γραμμής διαχείρισης του Κυπριακού.

Η ΕΔΕΚ δεν απαίτησε αναθεώρηση του συνόλου των θέσεων του Σταύρου Μαλά στο Κυπριακό. Επιδίωξε την ανεύρεση αμοιβαίων συγκλίσεων:

Στην αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων πριν από τη λύση.
Στην αντικατάσταση του συστήματος εκ περιτροπής προεδρίας.
Στη ρύθμιση του θέματος των εποίκων.
Στην διεξαγωγή κοινού δημοψηφίσματος για επικύρωση της λύσης.
Καμία από τις θέσεις μας δεν έγινε αποδεκτή.
Δεν μπορούμε να αυτααναιρεθούμε.

Χωρίς αυτές τις ελάχιστες συγκλίσεις η υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά δεν θα ήταν υποψηφιότητα ΑΛΛΑΓΗΣ αλλά ΠΑΡΑΛΛΑΓΗΣ της πολιτικής του Νίκου Αναστασιάδη.

Με αυτά τα δεδομένα, τις εκλογές δεν τις κέρδισε ο Νίκος Αναστασιάδης, τις έχασε η ηγεσία του ΑΚΕΛ λόγω των χειρισμών που ενδεχομένως η ίδια ηθελημένα έκανε».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X