ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κ. Εκπρόσωπος: Ο ανθρωπιστικός διάδρομος είναι μονής κατεύθυνσης

Επίκειται επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής στην Κύπρο, σημείωσε ο Κ. Λετυμπιώτης

ΚΥΠΕ

Ο σχεδιασμός του ανθρωπιστικού διαδρόμου από την αρχή προνοούσε και προνοεί ένα θαλάσσιο διάδρομο μονής κατεύθυνσης για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, με τελικό προορισμό τον άμαχο πληθυσμό της Γάζας, ανέφερε την Παρασκευή στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης. Επίκειται επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής στην Κύπρο, πρόσθεσε.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει δημοσιεύματα για ανησυχία από μέρους Παλαιστινίων αξιωματούχων για μεταφορά κατοίκων από τη Λωρίδα της Γάζας μέσω των πλοίων, που θα μεταφέρουν την ανθρωπιστική βοήθεια, ο κ. Λετυμπιώτης σημείωσε ότι από την πρώτη στιγμή ανάπτυξης του σχεδιασμού τόσο ο Προέδρος της Δημοκρατίας όσο και ο Υπουργός Εξωτερικών, πραγματοποίησαν συναντήσεις με μέλη της ηγεσίας της Παλαιστινιακής Αρχής όπου παρουσίασαν την πρωτοβουλία. Υπενθύμισε ακόμη την επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, τον περασμένο Οκτώβριο στη Ραμάλα, «ακριβώς για να συζητηθεί και η κατάσταση στην περιοχή, αλλά και η πρωτοβουλία, η οποία λαμβάνει υπόψη και τις ανησυχίες της Παλαιστινιακής Αρχής».

Ο σχεδιασμός του ανθρωπιστικού διαδρόμου, σημείωσε, από την αρχή προνοούσε και προνοεί ένα θαλάσσιο διάδρομο μονής κατεύθυνσης για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, με τελικό προορισμό τον άμαχο πληθυσμό της Γάζας.

Εξάλλου, όπως ανέφερε ο κ. Λετυμπιώτης, επίκειται και επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής στην Κύπρο, σημειώνοντας ότι δεν ορίστηκε ακόμη ημερομηνία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση