ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ισραήλ - Η Κύπρος ενεργοποιεί το σχέδιο «ΕΣΤΙΑ»

Για την υποδοχή και επαναπατρισμό ξένων πολιτών από περιοχή που βρίσκεται σε κρίση, μέσω της επικράτειας της ΚΔ

24news team

Το Υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι προχώρησε σε Ενεργοποίηση του Ειδικού Εθνικού Σχεδίου ΕΣΤΙΑ, «υπό το φως της κατάστασης ασφαλείας που προέκυψε μετά την εκτεταμένη τρομοκρατική δράση στο Ισραήλ». Συγκεκριμένα, «η Υπουργική Ομάδα αποφάσισε την ενεργοποίηση του Ειδικού Εθνικού Σχεδίου ΕΣΤΙΑ για την υποδοχή και επαναπατρισμό ξένων πολιτών από περιοχή που βρίσκεται σε κρίση, μέσω της επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Αυτούσια η ανακοίνωση 

Υπό το φως της κατάστασης ασφαλείας που προέκυψε μετά την εκτεταμένη τρομοκρατική δράση στο Ισραήλ, ο Υπουργός Εξωτερικών Δρ. Κωνσταντίνος Κόμπος συγκάλεσε σήμερα, Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023, την Υπουργική Ομάδα Χειρισμού Κρίσεων, η οποία απαρτίζεται από τον Υπουργό Εξωτερικών, τον Υπουργό Άμυνας, τον Υπουργό Εσωτερικών και την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως.

Η Υπουργική Ομάδα αποφάσισε την ενεργοποίηση του Ειδικού Εθνικού Σχεδίου ΕΣΤΙΑ για την υποδοχή και επαναπατρισμό ξένων πολιτών από περιοχή που βρίσκεται σε κρίση, μέσω της επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Κυπριακή Δημοκρατία προτίθεται να προσφέρει διευκολύνσεις για τον επαναπατρισμό ξένων υπηκόων από το Ισραήλ, μέσω Κύπρου.

Το Ειδικό Εθνικό Σχέδιο ΕΣΤΙΑ αποτελεί το Εθνικό Σχέδιο Δράσης του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο ενεργοποιείται σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή κρίσης, για να επιτρέψει την ασφαλή εκκένωση πολιτών από κοντινή περιοχή κρίσης (από την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής) μέσω της Κύπρου. Μπορεί επίσης, να εφαρμοστεί σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών στην περιοχή, οι οποίες επίσης, ενδέχονται να οδηγήσουν σε εκκένωση πολιτών της ΕΕ και τρίτων χωρών, μέσω της Κύπρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση