ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ιορδανία-ΚΔ: Δημιουργία περιφερειακού κέντρου δασοπυρόσβεσης

Το Κέντρο θα έχει έδρα την Κύπρο

Ανακοινώσεις

Στην ανάληψη πρωτοβουλίας Ιορδανίας και Κύπρου για τη δημιουργία περιφερειακού κέντρου δασοπυρόσβεσης με έδρα την Κύπρο, αναφέρθηκε το απόγευμα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης σε δηλώσεις του για τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη και του Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπνταλλα Β΄.

Στις δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος είπε ότι «οι σημερινές συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Βασιλιά της Ιορδανίας στο πλαίσιο της επίσκεψης του Προέδρου Χριστοδουλίδη στο Αμμάν διεξήχθησαν σε πολύ φιλικό κλίμα και κρίνονται ως ιδιαίτερα εποικοδομητικές.

Οι ήδη εξαίρετες διμερείς σχέσεις των χωρών μας διευρύνονται σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος όπως είναι ο Τουρισμός, οι Επενδύσεις, η Αμυντική Συνεργασία, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά και το Μεταναστευτικό στο οποίο και οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν σοβαρές προκλήσεις.

Ιδιαίτερης σημασίας θεωρούμε την από κοινού ανάληψη πρωτοβουλίας για τη δημιουργία περιφερειακού κέντρου δασοπυρόσβεσης με έδρα την Κύπρο.

Η δημιουργία ενός τέτοιου Κέντρου θα αναδείξει ακόμη περισσότερο τον περιφερειακό ρόλο της Κύπρου και θα ενισχύσει περαιτέρω τις ήδη στενές σχέσεις της χώρας μας με την Ιορδανία και τις άλλες χώρες της περιοχής.

Σχετικό με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι και ένα εκ των τριών Μνημονίων Συνεργασίας που υπεγράφησαν σήμερα στο πλαίσιο της επίσκεψης του Προέδρου.

Επίσης, στο πλαίσιο της ενίσχυσης και περαιτέρω αναβάθμισης των περιφερειακών θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος συζητήθηκε και ο προγραμματισμός της επόμενης τριμερούς συνόδου κορυφής Κύπρου – Ελλάδας – Ιορδανίας εντός του τρέχοντος έτους.

Σε ό,τι αφορά το Μεταναστευτικό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Βασιλιάς της Ιορδανίας αναφέρθηκαν στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης υπογράμμισε ότι η Κύπρος ως κράτος μέλος της ΕΕ θα συνεχίσει να προωθεί την περαιτέρω στήριξη από πλευράς της ΕΕ προς την Ιορδανία με στόχο την άμβλυνση των τεράστιων προβλημάτων που αναφύονται λόγω των μεγάλων μεταναστευτικών ροών».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση