ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Λευκωσία επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον ΗΠΑ για βοήθεια στη Γάζα μέσω Κύπρου

Τι ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης

ΚΥΠΕ

Η Kυβέρνηση επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα μέσω Κύπρου, είπε, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Εκπρόσωπος της, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σημειώνοντας ότι αξιολογούνται διαρκώς τα δεδομένα.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει δηλώσεις Αμερικανού αξιωματούχου ότι η Kυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα δια θαλάσσης μέσω της Κύπρου, ο κ. Λετυμπιώτης επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον από ΗΠΑ και άλλες χώρες για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα μέσω Κύπρου.

«Είναι γνωστό», ανέφερε, "ότι η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται σε επαφή με τις ΗΠΑ και άλλες χώρες σε σχέση με την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα μέσω Κύπρου".

«Η χρησιμότητα μιας τέτοιας εξέλιξης και του σχεδιασμού αναγνωρίζεται, αξιολογούνται εντούτοις διαρκώς τα δεδομένα επί του εδάφους», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, έχει ανακοινώσει σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ» ότι η χώρα του τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιήσει αεροπορικές ρίψεις βοήθειας στη Γάζα, θα διπλασιάσει τις προσπάθειές της για το άνοιγμα ενός θαλάσσιου διαδρόμου, αλλά και για να επεκτείνει τις διανομές μέσω ξηράς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση