ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Ελεγκτική Υπηρεσία απαντά εκ μέρους του Οδυσσέα

Η αναφορά της κας Στυλιανού - Λοττίδη που ενόχλησε τον Ελεγκτή

24news team

Η Ελεγκτική Υπηρεσία με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απάντησε εκ μέρους του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στα όσα νωρίτερα δήλωσε η Επίτροπος Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Στυλιανού – Λοττίδη η οποία έκανε λόγο για σεξιστική επίθεση στο πρόσωπό της τα τελευταία έξι χρόνια.

Συγκεκριμένα, η προαναφερθείσα ανάρτηση την οποία μάλιστα αναδημοσίευσε ο κος Μιχαηλίδης, αναφέρει: «Κατηγορηματικά διαψεύδουμε την παντελώς απαράδεκτη αναφορά της Επιτρόπου Διοικήσεως ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών ότι δήθεν ο Γενικός Ελεγκτής ανήρτησε οποτεδήποτε στο Twitter ή αλλού μήνυμα σεξιστικού περιεχομένου εναντίον της, ή εναντίον οποιουδήποτε άλλου».

Δύο σημεία, ωστόσο, προκαλούν εντύπωση, πρώτον γιατί η Ελεγκτική Υπηρεσία απαντά εκ μέρους του Γενικού Ελεγκτή και δεύτερον γιατί ο κύριος Μιχαηλίδης θίχτηκε από τις δηλώσεις της κας Στυλιανού – Λοττίδη αφού η ίδια δεν έχει ονοματίσει κάποιον.

Αυτούσιες οι δηλώσεις της κας Στυλιανού – Λοττίδη είναι οι εξής: «Σήμερα πραγματικά ήταν η κορύφωση μιας σεξιστικής συμπεριφοράς των τελευταίων έξι χρόνων. Ήταν μια συμπεριφορά που διέβλεπε σε εμένα απλά ότι είμαι η σύζυγος, συζύγου και όχι η γυναίκα ως αυθύπαρκτη προσωπικότητα. Έξι χρόνια μετά αντί να κρίνεται το έργο μας, αντί να κρίνεται η αξιολόγηση μας από τα Ηνωμένα Έθνη δίδοντας μας το «status A» που αντανακλά στην Κυπριακή Δημοκρατία ήρθαν σήμερα άτομα που προσπάθησαν να αμφισβητήσουν την αξιολόγηση των Ηνωμένων Εθνών, να υποκαταστήσουν την κρίση των Ηνωμένων Εθνών και να θέσουν θέματα αναρμόδια χωρίς καμιά εμπειρογνωμοσύνη, χωρίς καμιά νομική παιδεία. Πραγματικά είμαι συντετριμμένη γιατί έξι χρόνια μετά αντί να μιλούμε για το έργο της Επιτρόπου, είτε καλό, είτε κακό, είμαι στη διάθεση του οποιουδήποτε για να μιλήσω, για να δεχτώ οποιαδήποτε κριτική αλλά όχι απλώς γιατί είμαι γυναίκα.

Κατακλύζομαι το τελευταίο διάστημα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου ο καθένας εκφράζει την άποψή του στοχεύοντας και πάλι ότι είμαι η σύζυγος συγκεκριμένου συζύγου. Στοχεύοντας στις θρησκευτικές μου πεποιθήσεις, στοχεύοντας σε ανώνυμες επιστολές ανθρώπων που δεν έχουν την τόλμη να την υπογράψουν. Χωρίς να στοιχειοθετείτε οτιδήποτε, χωρίς να μου δοθεί η ευκαιρία να μιλήσω αν ήταν αυτό επιθυμητό. Οπότε θεωρώ ότι αν σήμερα, προσβάλλομαι ως πρόσωπο, περισσότερο προσβάλλομαι ως εκπρόσωπος ενός θεσμού ο οποίος προστατεύει τις γυναίκες, ο οποίος προβαίνει στην άρση οποιαδήποτε διάκρισης για τις γυναίκες και αν αυτό συμβαίνει σε εμένα τόσο ανερυθρίαστα μπροστά στο πρόσωπο μου, φαντάσου τι μπορεί να πάθει οποιαδήποτε άλλη γυναίκα. Εγώ είμαι εδώ για να προστατεύσω κάθε γυναίκα αλλά και το πρόσωπό μου από οποιαδήποτε σεξιστική συμπεριφορά».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση