ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η δήλωση του Νίκαρου που έβαλε «μπουρλότο» στον προεκλογικό

Η απάντηση για τα «λεφτά της μαμάς» στην «Καθημερινή» ξεσήκωσε αντιδράσεις

Φωτιά στο προεκλογικό σκηνικό έβαλε η ατάκα του Προέδρου Αναστασιάδη, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η Καθημερινή». Ο Νίκαρος, έκανε λόγο για «λεφτά της μαμάς» και «κληρονομιά», στα οποία στηρίζεται συγκεκριμένος ανθυποψήφιός του, για την διαχείριση των Μή Εξυπηρετουμένων Δανείων. Όπως ήταν φυσικό, μεταξύ των επιτελείων ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων, με γραπτές ανακοινώσεις και tweets, μέσω των οποίων τα «πυρά» διοχετεύονταν προς το πρόσωπο του Προέδρου, πυροδοτώντας ακόμα περισσότερο το κλίμα της προεκλογικής περιόδου, δύο μόλις βδομάδες πριν από τις εκλογές.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς από τους συναδέλφους Μιχάλη Τσικαλά και Μαρίνα Οικονομίδου, σχετικά με την διαχείριση εκ μέρους της Κυβέρνησης, των Μή Εξυπηρετουμένων Δανείων, ο Νίκος Αναστασιάδης απάντησε ότι υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση, την οποία διαχειρίζεται το Υπουργείο Οικονομικών. Ωστόσο, τόνισε, δεν πρόκειται να αρχίσει να υπόσχεται, ως αν να είναι από τα «λεφτά της μαμάς τους».

Οι σχετικές ερωταπαντήσεις από την εφημερίδα:

–Ούτε τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (ΜΕΔ) έχουν πολιτικό χρώμα, είναι τεράστιο πρόβλημα και δεν είδαμε συγκεκριμένη πρόταση από πλευράς σας.
Υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση την οποία το Υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται, αν και τα ΜΕΔ δεν είναι τόσο θέμα της κυβέρνησης.

–Είστε δηλαδή αποφασισμένοι να το αντιμετωπίσετε;
Βεβαίως αλλά δεν θα αρχίσω να υπόσχομαι ότι θα υπάρξει κούρεμα δανείων όπως ακούω κάποιους να λεν σαν να είναι από τα λεφτά της μαμάς τους ή της κληρονομιάς που πήραν από τον οποιοδήποτε. Συνεπώς χρειάζεται σοβαρότητα και αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης.

Ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων

Όπως ήταν φυσικό, η φράση αυτή του Νίκου Αναστασιάδη, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, ανάμεσα στα επιτελεία, αλλά και τους ίδιους του ανθυποψήφιούς του, που, με γραπτές τους δηλώσεις επιτίθενται στον ΠτΔ.

Σταύρος Μαλάς

"Εδώ και κάποιες μέρες έχω καλέσει τους ανθυποψήφιους μου να διαχειριστούμε τα σοβαρά θέματα που ταλανίζουν την κυπριακή οικονομία και κοινωνία με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Αυτά τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται ούτε με ανέξοδη παροχολογία αλλά ούτε και με τοποθετήσεις που υποβιβάζουν το πολιτικό ήθος στη χώρα μας.
Σε σημερινή του συνέντευξη ο απερχόμενος Πρόεδρος, αντί να απαντήσει σε αυτά τα προβλήματα με επιχειρήματα επέλεξε με ανήθικο τρόπο να επιτεθεί κατά ανθυποψηφίου του. Εμείς από καιρό, λαμβάνοντας τα μηνύματα από την κοινωνία αλλά και με σεβασμό προς την ίδια την κοινωνία και την κρίση της, προτείναμε αξιόπιστες λύσεις για τα προβλήματα που μπορούμε να λύσουμε, αλλά δώσαμε και αξιόπιστες απαντήσεις για τα προβλήματα που δεν μπορούμε να επιλύσουμε με ειλικρίνεια.
Είναι για αυτό το λόγο που οι πολίτες στηρίζουν συνεχώς τη δική μας προσπάθεια, και είναι για αυτό το λόγο που οι δημοσκοπήσεις που είδαν και σήμερα το φως της δημοσιότητας μας δείχνουν να περνάμε με αποφασιστικότητα στο δεύτερο γύρο και με κάθε αξίωση να κερδίζουμε τις Προεδρικές εκλογές.
Θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μας, ότι με την ανάληψη της Προεδρίας όχι μόνο θα πολιτευτούμε με σοβαρότητα αλλά θα πολιτευτούμε με το δέοντα σεβασμό και προς τη διαφορετική άποψη γιατί αυτό προάγει τη δημοκρατία στη χώρα μας".

Επιτελείο Νικόλα Παπαδόπουλου

Ο κ. Αναστασιάδης ξεπέρασε ακόμα και τον εαυτό του σε χυδαιότητα και ανηθικότητα.

Αφού για 5 χρόνια δεν ασχολήθηκε με το τεράστιο πρόβλημα των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων και μη έχοντας κάποια απάντηση στην πρόταση Νικόλα Παπαδόπουλου για τη δημιουργία ενός Δημόσιου Φορέα Διαχείρισης των Μη-Εξυπηρετούμενων Δανείων, ο κ. Αναστασιάδης, σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή», μίλησε προσβλητικά, ειρωνικά και απαξιωτικά για την κυρία Φωτεινή Παπαδοπούλου και τον εθνικό ευεργέτη Αναστάσιο Λεβέντη λέγοντας:
«…δεν θα αρχίσω να υπόσχομαι ότι θα υπάρξει κούρεμα δανείων όπως ακούω κάποιους να λεν σαν να είναι από τα λεφτά της μαμάς τους ή της κληρονομιάς που πήραν από τον οποιοδήποτε».

Οι Κύπριοι πολίτες διαπιστώνουν ξανά τη μεγάλη διαφορά ανάμεσα στον Νικόλα Παπαδόπουλο και τον κ. Αναστασιάδη: την ώρα που ο Νικόλας Παπαδόπουλος καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις για επίλυση των μεγάλων προβλημάτων της κυπριακής κοινωνίας, ο κ. Αναστασιάδης απαντά με προσβολές, ειρωνείες και απαξιωτικά σχόλια για την οικογένεια του ανθυποψηφίου του.

ΔΗΚΟ

Ο Νίκος Αναστασιάδης έχει κατέλθει στο υπόγειο της πολιτικής ηθικής

Δυστυχώς, ο κ. Αναστασιάδης έχει διαβεί και το τελευταίο σκαλοπάτι προς το υπόγειο της πολιτικής ηθικής.

Η προσπάθεια του να πλήξει τις προτάσεις του Νικόλα Παπαδόπουλου, αναφερόμενος στην κ. Φωτεινή Παπαδοπούλου, η οποία έχει καταξιωθεί στη συνείδηση του λαού για το τεράστιο και ουσιαστικό φιλανθρωπικό της έργο, είναι κατάπτυστη.

Η πολιτικά ανήθικη αναφορά του κ. Αναστασιάδη αποδεικνύει επίσης:

Την έλλειψη σοβαρότητας του Προέδρου της Δημοκρατίας
Την απουσία σχεδίου αντιμετώπισης των σοβαρών προβλημάτων της οικονομίας, όπως τα Μη – Εξυπηρετούμενα Δάνεια.
Τον πανικό, στον οποίο έχει περιέλθει ο ίδιος ο κ. Αναστασιάδης και τα επιτελείο του, από την απήχηση που έχουν οι προτάσεις του Νικόλα Παπαδόπουλου στο λαό.

Ο Νίκος Αναστασιάδης, με τη συνέντευξη του στην εφημερίδα Καθημερινή, επιβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να αφήνει το χειρισμό των καίριας σοβαρότητας ζητημάτων που απειλούν την κυπριακή οικονομία, στον αυτόματο πιλότο.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος έχει συγκεκριμένη και σφαιρική πρόταση αντιμετώπισης του συνόλου των προβλημάτων της οικονομίας.

Γι’ αυτό και ο λαός θα επιλέξει τον Νικόλα Παπαδόπουλο για Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών

Πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει ο κ. Αναστασιάδης ειρωνευόμενος τη κ. Φωτεινή Παπαδοπούλου για να υπερασπιστεί τις τράπεζες;

Σε μια ακόμη άκαιρη και προσβλητική δήλωση προέβη ο κ. Αναστασιάδης τοποθετούμενος σε ερώτηση για τις δικές του προτάσεις για αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων σε απάντηση στο σχέδιο που προτείνει ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος για τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια, δήλωσε ότι δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα, όπως ο ανθυποψήφιος του "με τα λεφτά της μαμάς".. (εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Σε πρώτη φάση η ειρωνεία του δείχνει ότι δεν έχει να προτείνει και να κάνει κάτι για την ωρολογιακή βόμβα που απειλεί την οικονομία μας. Δεν είχε και δεν πρότεινε εξάλλου κάτι τα προηγούμενα πέντε χρόνια θα το έκανε τώρα που μόνο η ψήφος τον ενδιαφέρει.

Όμως άλλο δεν βάζω τα χέρια «επί των τύπων των ήλων» και άλλο να ειρωνεύομαι την μητέρα του ανθυποψήφιου σου. Πριν λίγες μέρες ο ίδιος πάλι Αναστασιάδης ενέπλεξε τον εκλιπόντα πατέρα του ανθηποψήφιου το αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλου.

Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, δεν μπορεί ο κ. Αναστασιάδης να συμπεριφέρεται με αυτό τον χυδαίο τρόπο κι από την άλλη να επικαλείται την πολιτική ηθική όταν πρόκειται για τα δικά του προσωπικά θέματα.

Αν ισχύει φυσικά κάτι τέτοιο και έχει την δυνατότητα ο κ. Παπαδόπουλος να λύσει αυτό το θέμα "με τα λεφτά της μαμάς του" τότε σίγουρα θα είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη μας ιστορία όπου πολιτικός δεν θα ασχοληθεί πως θα πάρει αλλά θα δώσει από την προσωπική του περιουσία στον λαό. Ο κ. Αναστασιάδης για παράδειγμα στα πέντε χρονιά της προεδρίας του έκανε ακριβώς το αντίθετο κάνοντας πλούσιους συμπεθέρους, κόρες, γαμπρούς και επαγγελματικούς συνεργάτες.

ΔΗΣΥ: Όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται

- Να αποφύγουμε συνταγές Ν.Παπαδόπουλου για να αρχίσει το κράτος να παίζει με δανεικά

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χρησιμοποίησε σε συνέντευξη του ένα συνηθισμένο σχήμα λόγου κακίζοντας όσους δεν καταλαβαίνουν ότι οι πολιτικές του κράτους έχουν να κάνουν με τα λεφτά των φορολογούμενων, αλλά συμπεριφέρονται ωσάν να έχουν να κάνουν με λεφτά και περιουσία της οικογένειάς τους.

Κάποιοι όμως αντέδρασαν κατά το γνωμικό «όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται» («από’σιει μούγια, μουγιάζεται», στην κυπριακή διάλεκτο).

Η ουσία είναι όμως μία:
τώρα που η χώρα έχει σταθεί ξανά στα πόδια της και πάμε μπροστά, θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο να υιοθετήσουμε τις προτάσεις του κ.Νικόλα Παπαδόπουλου και το κράτος να αρχίσει να παίζει ξανά με χρέη και με δανεικά.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X