ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

H Πολεμική Αεροπορία γιορτάζει παρουσία και του Υπουργού Άμυνας

«Είμαστε σε καλό επίπεδο και θα συνεχίσουμε την αναβάθμιση»

Mε κάθε λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε το πρωί ο επίσημος εορτασμός του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, προστάτη της Αεροπορίας, στην αεροπορική βάση «Α. Παπανδρέου» στην Πάφο στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας Σάββα Αγγελίδη.

Ο επίσημος εορτασμός του Αρχάγγελου Μιχαήλ,προστάτη της Αεροπορίας στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας,πολιτικών στρατιωτικών και εκκλησιαστικών αρχών ξεκίνησε στις 10:00 το πρωί

Ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης σε δηλώσεις του διαμήνυσε ότι η Πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό της Πολεμικής Αεροπορίας, δίδοντας προτεραιότητα τόσο για την αναβάθμιση των μέσων της αεροπορίας αλλά και στην εξύψωση του ηθικού και του επαγγελματισμού και της εκπαίδευσης των στελεχών της. Επιπρόσθετα σημείωσε, πως το Υπουργείο Άμυνας δίδει μεγάλη προτεραιότητα στην αεροπορία που αποτελείται τόσο από τα πτητικά μέσα αλλά και από την αεράμυνα.

Πιστεύω συνέχισε, “ ότι είμαστε σε καλό επίπεδο και θα συνεχίσουμε την αναβάθμιση της αεροπορίας μας”.

Ακολούθως με την ευκαιρία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ προστάτη της Αεροπορίας ευχήθηκε χρόνια πολλά στον Διοικητική της Αεροπορίας αλλά και σε όλα τα στελέχη ενώ ακολούθως τους συνεχάρη για το σεβαστό έργο – όπως είπε- που επιτελούν με ευσυνειδησία, υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμό αλλά και για το ότι δείχνουν ετοιμότητα για να εκτελέσουν την αποστολή τους.

Εξάλλου σε ημερήσια διαταγή του Διοικητή Διοίκησης της Αεροπορίας που ανέγνωσε ο αντισμήναρχος ιπτάμενος Γαβριήλ Παττίχης, Διοικητής της 55 Σμηναρχίας Μάχης ανέφερε πως τον Αρχάγγελο Μιχαήλ επέλεξε η Πολεμική Αεροπορία για να θέσει υπό την σκέπη των πτερύγων και της άυλης δόξας την δύσκολη και επικίνδυνη αποστολή του όπλου τους. Υποκλινόμαστε είπε," με βαθύτατο σεβασμό στις πολεμικές μας σημαίες κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ προς τους ηρωικώς πεσόντες αεροπόρους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος και των διατεταγμένων αποστολών τους , αποτίουμε φόρο τιμής σε αυτούς που η μοίρα έλαχε να προσφέρουν την ζωή τους στο βωμό του καθήκοντος και του χρέους προς την πατρίδα".

Πρόσθεσε ακόμη, πως η εξέλιξη του αεροπορικού όπλου λαμβανομένου υπόψη και των οικονομικών μεγεθών της ΚΔ, υπήρξε ραγδαία και με γεωμετρική πρόοδο.Παράλληλα είπε, δαπανήθηκαν τεράστια κονδύλια από τους προϋπολογισμούς αμυντικής θωράκισης για να φθάσουμε στα σημερινά επίπεδα οργάνωσης, ετοιμότητας, και μαχητικής ικανότητας.

Πρόσθεσε δε, πως η Διοίκηση Αεροπορίας παρά την σύντομη ιστορία της χάρη στις θυσίες του κυπριακού λαού και στις άοκνες προσπάθειες του προσωπικού της έχει μετατραπεί σε μια μικρή σύγχρονη Πολεμική Αεροπορία που είναι σε θέση να φέρει σε πέρας την αποστολή της.

Παράλληλα συνέχισε, η Αεροπορία βρίσκεται δίπλα στην Πολιτεία και το κοινωνικό σύνολο τηρώντας ετοιμότητα για εκτέλεση αποστολών έρευνας και διάσωσης , αεροπυρόσβεσης και αεροδιακομιδής τραυματιών.

Όλοι είπε γνωρίζουμε ότι η απειλή είναι συγκεκριμένη διαρκής και ορατή προσθέτοντας πως ένα μεγάλο κομμάτι της Κύπρου, συνεχίζει να στενάζει κάτω από την κατοχή του Τούρκου εισβολέα. Το γεγονός αυτό, - όπως είπε- σε συνδυασμό με το συνεχή εξοπλισμό και την αύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων δεν επιτρέπει εφησυχασμούς. Οι εορτασμοί ξεκίνησαν με τελετή δοξολογίας.

Της τελετής προηγήθηκε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο πεσόντων αεροπόρων όπου σύσσωμη η οικογένεια της Αεροπορίας εναπόθεσε τις δάφνες τιμής προς αυτούς όπως αναφέρθηκε η μοίρα έλαχε να χαθούν ψηλά σαν αετοί ενώ ευρίσκοντο σε διατεταγμένη αποστολή μέσα στο αεροπλάνο.

Στο μεταξύ στο πλαίσιο του επίσημου εορτασμού έγινε παρουσίαση των εναέριων και αντιαεροπορικών μέσων που διαθέτει η Αεροπορική Βάση Πάφου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η είσοδος θα είναι ανοικτή για το κοινό την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου από τις 13:00 – 17:00, την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου από τις 09:00 – 17:00 και το Σάββατο 10 Νοεμβρίου από τις 09:00 – 17:00.

Ο εορτασμός θα κορυφωθεί το Σάββατο 10 Νοεμβρίου με 2 Πτητικές Επιδείξεις (10:30-11:00 και 12:30-13:00) από τα Ελικόπτερα της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Όπως αναφέρεται , και τις 3 ημέρες του εορτασμού, το κοινό θα μπορεί να δει από κοντά ελικόπτερα Mil Mi-35, AW-139, SA-342 Gazelle, Bell 206L3, το αεροσκάφος BN-2B Islander, Αντιαεροπορικά Συστήματα καθώς και να συνομιλήσει με το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση