ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Για Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ πάει ο Μαλάς;

Φαίνεται πως η συνεργασία δεν θα πάει χαμένη

Διάφορα ερωτηματικά ως προς τα μελλοντικά του σχέδια στην πολιτική, άφησε την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, ο τέως υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σταύρος Μαλάς, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Σίγμα. Ωστόσο, οι τελευταίες πληροφορίες, τον φέρουν να «κατεβαίνει» ως υποψήφιος του ΑΚΕΛ, στις Ευρωεκλογές, τον Μάιο του 2019.

Όπως φαίνεται, η συνεργασία μεταξύ Σταύρου Μαλά και ΑΚΕΛ, παρά το γεγονός ότι δεν οδήγησε στην Προεδρία της Δημοκρατίας, έχει αποφέρει σημαντικά οφέλη και στις δύο πλευρές, καθώς ο κ. Μαλάς αγκαλιάστηκε από μια μεγάλη μερίδα του κόσμου και της νεολαίας, ιδιαίτερα κατά την προεκλογική περίοδο του 2018. Το γεγονός αυτό, δεν μπορεί να παραβλεφθεί και, όπως φαίνεται, τα αισθήματα ικανοποίησης είναι αμοιβαία, γεγονός που δημιουργεί τις προοπτικές για συνέχιση της στενής σχέσης και συνεργασίας.

Κάτι τέτοιο άφησε και ο κ. Μαλάς να νοηθεί, κατά την συνέντευξή του στην Κατερίνα Χριστοφίδου το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν η δημοσιογράφος του απηύθυνε επανειλημμένα την ερώτηση σχετικά με το αν θα είναι ξανά υποψήφιος. Ο κ. Μαλάς απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα, ωστόσο, είπε το εξής: «όταν θα με ξανακαλέσετε σε λίγους μήνες, θα κάνουμε ξανά αυτή τη συζήτηση και σίγουρα θα έχουμε να πούμε πάρα πολλά».

Οι νυν Συλικιώτης και Χατζηγεωργίου

Σήμερα και από τον Μάιο του 2014, την Κύπρο στην Ευρωβουλή, εκ μέρους του ΑΚΕΛ, εκπροσωπούν οι Τάκης Χατζηγεωργίου και Νεοκλής Συλικιώτης.

Ο κ. Συλικιώτης, από το Μάρτιο του 2008 μέχρι το Μάρτιο του 2012 διετέλεσε Υπουργός Εσωτερικών στην Κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια και από το Μάρτιο του 2012 μέχρι το Φεβρουάριο του 2013 Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας, Τουρισμού και Ενέργειας. Κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης προήδρευσε στα Συμβούλια Υπουργών στους τομείς της Ενέργειας, Διεθνούς Εμπορίου και Ανταγωνιστικότητας (εσωτερική αγορά και βιομηχανία).

Από την άλλη, ο κ. Χατζηγεωργίου είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ από το 2000. Το 1996 εκλέχθηκε Βουλευτής Λευκωσίας με το ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις, θέση την οποία υπηρέτησε μέχρι το 2009. Διετέλεσε μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών, Οικονομικών και Παιδείας της Βουλής των Αντιπροσώπων. Στις Ευρωεκλογές του 2009 εξελέγη Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις.

Είναι Αντιπρόεδρος της Συνομοσπονδιακής Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, GUE-NGL και μέλος των Επιτροπών Εξωτερικών και Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Είναι επίσης μέλος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Tουρκίας.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X