ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γι' αυτό έχασε τις εκλογές ο Νικόλας

Πυρά προς διάφορες κατευθύνσεις εκτοξεύει το ΔΗΚΟ

Σε Τακτικό-Καταστατικό Συνέδριο προχωρά το Δημοκρατικό Κόμμα στις 6 Μαΐου, ενώ ακολούθως θα πραγματοποιηθεί και Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση στις 10 Ιουνίου. Η απόφαση λήφθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ, η οποία ενέκρινε τη σχετική εισήγηση του Εκτελεστικού Γραφείου. Παράλληλα, κατατέθηκε και η έκθεση επιτροπής, υπό τον Αναπληρωτή Πρόεδρο, Μάρκο Κυπριανού, για το αποτέλεσμα των πρόσφατων προεδρικών εκλογών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ «διατράνωσαν τη θέληση τους να συνεχίσουν να αγωνίζονται, έτσι ώστε το Δημοκρατικό Κόμμα να παραμείνει αρραγές, ενωμένο και ενισχυμένο» στο πλευρό του κυπριακού λαού, στις δύσκολες στιγμές που αναμένονται στο Κυπριακό και στα κοινωνικο-οικονομικά ζητήματα.

Στην έκθεση, εξάλλου, γίνεται αναφορά σε σειρά λόγων που διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, όπως η «εμφανής, αποδεδειγμένη από δημοσκοπήσεις εξόδου και οργανωμένη από πολιτικές δυνάμεις, πριμοδότηση άλλου υποψήφιου» για να παρεμποδιστεί η είσοδος του Προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου στο β’ γύρο των εκλογών.

Επίσης γίνεται λόγος για «αποδεδειγμένη υπονόμευση» της υποψηφιότητας του Προέδρου του κόμματος και για συμμετοχή ομάδας πρώην στελεχών του ΔΗΚΟ στην πριμοδότηση άλλου υποψηφίου, αλλά και για αδυναμία κάποιων εκ των κομμάτων, που υποστήριξαν την υποψηφιότητα Παπαδόπουλου να επιτύχουν υψηλές συσπειρώσεις, παρά την προσπάθεια της ηγεσίας και κορυφαίων στελεχών τους.

Η έκθεση μιλά επίσης για την αδυναμία να φθάσουν στους ψηφοφόρους οι προτάσεις και τα μηνύματα του Νικόλα Παπαδόπουλου «κυρίως λόγω της αντιμετώπισης των προτάσεων από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας», αλλά και λόγω αδυναμιών του επικοινωνιακού σχεδιασμού.

Επίσης γίνεται αναφορά στην «αδυναμία να πειστεί η κοινή γνώμη ότι η προεκλογική εικόνα άλλων υποψηφίων ήταν επίπλαστη», αλλά και στην παρουσία δύο ακόμα υποψηφιοτήτων οι οποίες συγκέντρωσαν αθροιστικά περίπου 8% του εκλογικού σώματος.

Αναφέρεται τέλος ότι τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής εξέφρασαν τις απόψεις τους, τόσο επί της έκθεσης του Αναπληρωτή Προέδρου, όσο και επί γεγονότων, που επισυνέβησαν κατά την προεκλογική περίοδο.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση