ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Ευχαριστούμε Νίκο!» - Αποχαιρέτησαν τον ΠτΔ οι ομόλογοί του

Η παράδοση, έλαβε χώρα κατά την έναρξη του δείπνου που θα κλείσει τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Πέμπτης

ΚΥΠΕ

Με το δώρο που συνηθίζεται να δίνει η Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην τελευταία τους τακτική Σύνοδο Κορυφής αποχαιρέτησαν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, καθώς και τον Ιρλανδό Taoiseach (Πρωθυπουργό) Μιχόλ Μάρτιν, οι ομολόγοι τους κατά την αποψινή σύνοδο στις Βρυξέλλες.

Σε ανάρτηση στο Twitter, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ έγραψε: «Αγαπητέ @AnastasiadesCY μετά από σχεδόν δέκα χρόνια σε αυτό το δωμάτιο, είσαι ένα από τα πιο έμπειρα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

«Σε ευχαριστώ για όλη τη δουλειά σου για προώθηση του Ευρωπαϊκού πρότζεκτ» συνέχισε, προσθέτοντας στα ελληνικά «Ένα μεγάλο ευχαριστώ και εγκάρδιες ευχές για ό,τι καλύτερο!»

Η παράδοση, η οποία άρχισε να εφαρμόζεται πρόσφατα, έλαβε χώρα κατά την έναρξη του δείπνου που θα κλείσει τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Πέμπτης.

Οι ηγέτες που αποχωρούν λαμβάνουν ένα μικρό γλυπτό που αντιπροσωπεύει το οβάλ του Κτηρίου Europa, όπου πραγματοποιούνται οι σύνοδοι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο Ιρλανδός Πρωθυπουργός που προέρχεται από το κόμμα Φιάνα Φέιλ αποχωρεί από τη θέση του στις 17 Δεκεμβρίου, βάσει συμφωνίας μεταξύ των συνεργαζόμενων στην κυβέρνηση κομμάτων Φιάνα Φάιλ, Φίνε Γκάελ και Πρασίνων, ώστε να αναλάβει ξανά την εξουσία ο Λέο Βαράντκαρ του Φίνε Γκάελ.

Πάντως δεν αποκλείεται ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να παραστεί στην έκτακτη σύνοδο που προγραμματίζεται σύμφωνα με πληροφορίες για τις 9 με 10 Φεβρουαρίου. Αναμένεται πως την έκτακτη σύνοδο θα απασχολήσουν θέματα ανταγωνιστικότητας και μετανάστευσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση