ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Ευρωεκλογές: Οι σίγουροι και οι νέοι για ΔΗΣΥ (Pics)

Η εξάδα που «παίζει» για ψηφοδέλτιο

Δυσκολίες φαίνεται ότι αντιμετωπίζει ο Δημοκρατικός Συναγερμός στην σύσταση του ευρω-ψηφοδελτίου του, καθώς μέχρι σήμερα, σε αντίθεση με τους πολιτικούς του αντιπάλους, δεν έχει παρουσιάσει ακόμα το ψηφοδέλτιό του. Η δυσκολία φαίνεται να παρουσιάζεται στην προσέγγιση σοβαρών εξωκομματικών προσωπικοτήτων, κάτι που αντιμετώπισε και στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, φαίνεται ότι πόνταρε στην Στέλλα Κυριακίδου, η οποία, ωστόσο, ξεκαθάρισε από τον περασμένο Μάιο ότι δεν έχει πρόθεση να κατέλθει ως υποψήφια στις Ευρωεκλογές.

Οι... σίγουροι

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαρίνας Οικονομίδου στην «Καθημερινή», δεδομένοι θεωρούνται ο νυν ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου και η βουλευτής Λεμεσού Ελένη Σταύρου. Και οι δύο έχουν εξαγγείλει την υποψηφιότητά τους, ενώ δεδομένη είναι και η υποψηφιότητα του τρίτου τη τάξει Νίκου Τορναρίτη. Οι πρώτοι δύο υποψήφιοι θεωρείται πως καλύπτουν την Λαϊκή Δεξιά με την κα Σταύρου να εκπροσωπεί το πιο σκληρό ακροατήριο, ενώ ο Νίκος Τορναρίτης αποτελεί τον υποψήφιο του μετριοπαθούς ακροατηρίου και της Αστικής Λευκωσίας. Κλειστή θεωρείται και η υποψηφιότητα του γνωστού δημοσιογράφου Λουκά Φουρλά, ο οποίος θα είναι όπως όλα δείχνουν η αριστίνδην επιλογή του Αβέρωφ Νεοφύτου. Ο κ. Φουρλάς θεωρείται πως θα καταφέρει να αλιεύσει ψήφους από τον χώρο του Κέντρου αλλά και να φέρει κοντά ένα ακροατήριο που ενδεχομένως να απείχε από την εκλογική διαδικασία.

Οι νέοι

Ποιοι θα είναι όμως οι δύο που θα ολοκληρώσουν το ψηφοδέλτιο; Κομματικές πηγές στρέφουν το βλέμμα σε δύο νεαρότερα ανερχόμενα πρόσωπα και συγκεκριμένα στον Παναγιώτη Σεντώνα και τον Λετυμπιώτη. Ο κ. Σεντώνας είναι ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας, προέρχεται από την Επαρχία Λάρνακας και εργάζεται για χρόνια στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, ενώ ο κ. Λετυμπιώτης είναι αρχιτέκτονας και πρώην υποψήφιος του ΔΗΣΥ στις βουλευτικές στην επαρχία Πάφου. Και τα δύο πρόσωπα είχαν έντονη εμπλοκή με τον φοιτητικό συνδικαλισμό κατά τα χρόνια των σπουδών τους. Με την υποψηφιότητά τους όπως λέγεται στον ΔΗΣΥ θα φέρουν κοντά νέους ψηφοφόρους οι οποίοι απέχουν τα τελευταία χρόνια από την εκλογική μάχη και την αίσθηση της ανανέωσης.

Ο Παναγιώτης Σεντώνας εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, είναι Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και κατάγεται από την επαρχία Λάρνακας

Ο Κωνσταντίνος Λετυμπιτώτης είναι αρχιτέκτονας και είχε υποβάλει υποψηφιότητα με τον ΔΗΣΥ στις βουλευτικές του 2016, στην επαρχία Πάφου

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X